Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine François Raquillet
Mercurey 2021 la Brigadière Blanc

€ 31,50
/ € 378,00 (per doos van 12)

Domaine François Raquillet
Mercurey 2021 la Brigadière Blanc

€ 31,50
/ € 378,00 (per doos van 12)
10 hectare tellend domein. In 1990 overgenomen door Francois en Emanuelle Raquillet. Hun filosofie: 'Un raisin d'excellente qualité et maturité!' Knotsgek van zijn wijn en druiven en bovendien zeer geïnteresseerd golfspeler. Hij slaagt erin om zijn domein op een steeds hoger niveau te krijgen. Wijnen met persoonlijkheid en precisie. Topreferentie voor de appelatie!
Ligging zuid-zuidwest naast de premier cru Champs Martin. Voor Brigadaire is ook de status premier cru aangevraagd. Licht goudgeel van kleur. Verfijnde en elegante expressie in de neus. Aroma's van witte bloemen, abrikoos en citrus. Zeer precies. Veel finesse. Straight en mineraal. Wijn ontwikkelt goed tot een jaar of 6-7 met tonen van gedroogd fruit. In Raquillet stijl natuurlijk, dus lekker verleidelijk zoals een zuidelijke Bourgogne behoort te smaken. C'est bon!
Schaal- en schelpdieren. Veel combinaties met vis maar ook wit vlees (parelhoen, scharrelkip, kalf). Kazen (Tomme de Montagne, Beaufort uit de Savoie).
Reviews
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE 95/100 92/100

La Brigadiere offre plus de tension et d'épure, assez nerveux et élancé, doté d'une belle profondeur et persistance de saveurs. 

€ 31,50
/ € 378,00 (per doos van 12)
Domein Domaine François Raquillet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2027
Serveertemperatuur 12-14 °C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine François Raquillet

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

De AOC Mercurey is een van de grootste herkomstgebieden binnen de Côte Chalonnaise en tegelijkertijd het kloppend hart van dit wijngebied. In de wijngaarden rond het dorpje Mercurey vind je de nodige variatie wat betreft bodemgesteldheid, ligging, hoogte en blootstelling aan het zonlicht. ‘Terroir’ weegt dus zwaar. Wijnen met Mercurey op het etiket zijn dan ook nauwelijks onder een hoed te vangen. De beste zijn stevig, genereus en met de nodige finesse. Vooral de premier crus zijn uitstekende bewaarwijnen. François Raquillet, vigeron met een familiegeschiedenis van maar liefst 11(!) generaties wijnbouw van vader op zoon, nam het familiedomein in Mercurey in 1990 over, samen met zijn vrouw Emmanuelle. Als liefhebber van wijnstokken en druiven (en golf!), slaagt François erin het domein elk jaar naar het allerhoogste niveau te tillen. Sinds oogst 2018 is ook dochter Jeanne in het bedrijf gestapt. Samen exploiteert de familie Raquillet 14 hectare wijngaard en maakt hiervan een indrukwekkend gamma witte en rode wijnen met persoonlijkheid en precisie.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief