Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Denis Carre
Bourgogne blanc 2022 Sous la Velle

€ 34,95
/ € 419,40 (per doos van 12)

Domaine Denis Carre
Bourgogne blanc 2022 Sous la Velle

€ 34,95
/ € 419,40 (per doos van 12)
De familie Carré brengt het grootste deel van hun tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.
Uit de wijngaard Sous la Velle in Meursault. Bleekgeel van kleur. Mooie neus met aroma's van peer, witte bloemen en hazelnoot. Wijn met een bepaald gewicht en dikte. Sappig van smaak. Klein beetje hout. Wijn voor aan tafel. Un petit Meursault!
Foie Gras mi-cuit. Kreeft. Forel à la meuniere. Kip in crèmesaus met morilles. Brochette van zeeduivel. Brie met truffel. Epoisses.
€ 34,95
/ € 419,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Denis Carre
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Denis Carré

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De familie Carré brengt het grootste deel van haar tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief