Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Buisson Battault
Meursault 1er Cru les Poruzots 2021

€ 84,50
/ € 1.014,00 (per doos van 12)

Domaine Buisson Battault
Meursault 1er Cru les Poruzots 2021

€ 84,50
/ € 1.014,00 (per doos van 12)
Een wijndomein in het hart van Meursault. Duurzame wijnmaker François Buisson produceert Beaune, Pommard, Puligny en Meursault. Van die laatste ook vier premier cru-appellaties: les Charmes, les Gouttes d'Or, les Genevrières et les Porusots. Daarnaast nog ‘gewone’ AOC Bourgogne van chardonnay, aligoté en pinot noir. François, man met aandacht voor de bodem, behandelt zijn wijnstokken met zorg. Hij geeft de voorkeur aan organische mest zoals humus. Gebruikt geen onkruidverdelgers. Laat tijdens uitdagende klimatologische perioden slechts één of twee synthetische producten op het gebladerte toe, verder worden alleen biologische producten gebruikt. Het is zijn manier van agriculture raisonnée: verantwoorde wijnbouw. De wijnen rijpen ‘sur lie’ voor optimale smaakextractie, wat ze vlezigheid en een lange levensduur geeft. Daarna liggen ze nog eens twaalf maanden op eiken, waarvan een vijfde deel nieuw eiken (denk: vanille, toast, boter, kaneel, karamel) voor nog wat extra diepte en rijkheid. De wijnen zijn jong op dronk, maar bezitten ook flink wat bewaarpotentieel. Gemaakt in een klassieke, elegante stijl, die veel drinkplezier verschaft.
Briljante goudgele kleur met een lichtgroene schakering. Breed uitwaaierende neus met tonen van citrus, kalksteen en florale tonen. Krachtige, complexe smaak. Lekker mondgevoel. Zeer solide en goed in balans. Rijk. Intense en zeer opwekkende finale.
Schaaldieren 'à la nage', gebakken zeetong, noix de Saint-Jacques à la crème, Époisses
€ 84,50
/ € 1.014,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Buisson Battault
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2036
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Buisson Battault

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Een wijndomein in het hart van Meursault. Duurzame wijnmaker François Buisson produceert Beaune, Pommard, Puligny en Meursault. Van die laatste ook vier premier cru-appellaties: les Charmes, les Gouttes d'Or, les Genevrières et les Porusots. Daarnaast nog ‘gewone’ AOC Bourgogne van chardonnay, aligoté en pinot noir. François, man met aandacht voor de bodem, behandelt zijn wijnstokken met zorg. Hij geeft de voorkeur aan organische mest zoals humus. Gebruikt geen onkruidverdelgers. Laat tijdens uitdagende klimatologische perioden slechts één of twee synthetische producten op het gebladerte toe, verder worden alleen biologische producten gebruikt. Het is zijn manier van agriculture raisonnée: verantwoorde wijnbouw. De wijnen rijpen ‘sur lie’ voor optimale smaakextractie, wat ze vlezigheid en een lange levensduur geeft. Daarna liggen ze nog eens twaalf maanden op eiken, waarvan een vijfde deel nieuw eiken (denk: vanille, toast, boter, kaneel, karamel) voor nog wat extra diepte en rijkheid. De wijnen zijn jong op dronk, maar bezitten ook flink wat bewaarpotentieel. Gemaakt in een klassieke, elegante stijl, die veel drinkplezier verschaft.


Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief