Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Pierre Guillemot
Savigny Les Beaune blanc Dessus Les Gollardes 2018

€ 33,95 / € 203,70 (per doos van 6)

Domaine Pierre Guillemot
Savigny Les Beaune blanc Dessus Les Gollardes 2018

€ 33,95 / € 203,70 (per doos van 6)
Familiewijnhuis dat in 1946 werd gestart door Pierre Guillemot en dat sindsdien alleen maar is gegroeid. Inmiddels bewerkt de achtste(!) generatie van de familie de wijngaarden rond Savigny-lès-Beaune. Ze produceren witte savigny, bourgogne rouge, een savigny op dorpsniveau, meerdere premier crus en een grand cru Corton. Wijnen met die klassieke bourgondische finesse en balans, maar ook met het typische rustieke karakter van Savigny. Guillemot is één van de producenten die de lokale stijl uitdraagt en de nadruk legt op gratie en elegantie boven kracht en structuur. De Guillemots zijn bovendien erg trots op de lange levensduur van hun productie: Guillemot-wijnen zijn gebouwd om lang mee te gaan.
Fascinerende en unieke witte wijn. Op Pinot Blanc gebaseerd. Van 55 jaar oude stokken. Strogeel van kleur met een aantrekkelijk bouquet! Floraal. Sappig. Fruitig. Vlezig. Wijngaardfruit. Zeer goed in balans. Perfect op dronk. Cremig. Deze wijn is jong lekker maar bloeit volledig open na een paar jaar flesrust. Lang bewaarpotentieel. Heel spannende wijn.
Dorade met geconfijte citroen. Heekfilet met botersaus. gezouten cake met geitenkaas en courgette. Of gewoon een lekker kippetje uit de oven? Gebakken zalm. Parelhoenfilet. Comté kaas!
€ 33,95 / € 203,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Pierre Guillemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2018
Bewaartermijnen 2022-2030
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif 70% Pinot Blanc en 30% Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Pierre Guillemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Familiewijnhuis dat in 1946 werd gestart door Pierre Guillemot en dat sindsdien alleen maar is gegroeid. Inmiddels bewerkt de achtste(!) generatie van de familie de wijngaarden rond Savigny-lès-Beaune. Ze produceren witte savigny, bourgogne rouge, een savigny op dorpsniveau, meerdere premier crus en een grand cru Corton. Wijnen met die klassieke bourgondische finesse en balans, maar ook met het typische rustieke karakter van Savigny. Guillemot is één van de producenten die de lokale stijl uitdraagt en de nadruk legt op gratie en elegantie boven kracht en structuur. De Guillemots zijn bovendien erg trots op de lange levensduur van hun productie: Guillemot-wijnen zijn gebouwd om lang mee te gaan. 

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief