Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2022 Chardonnay Valensac

€ 8,75
/ € 52,50 (per doos van 6)

Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2022 Chardonnay Valensac

€ 8,75
/ € 52,50 (per doos van 6)
Dit 47 ha grote wijndomein is in bezit van de familie .., die in Brussel woont. Het domein, gelegen in Florensac, wordt geleidt door Edwige Thuillé. Onder invloed van het mediterrane klimaat (op 10 km van de zee) wordt hier wijnen gemaakt met concentratie en voldoende frisheid. Zeer verzorgde, nette en knap gevinifieerde wijnen. Het zijn voornamelijk huis- en schenkwijnen met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding!
Schitterend goudgeel. Zeer puur qua neus: witte abrikoos, anijs, beheerst en vol frisheid. Volrijpe aanzet, doorregen met fijne zuren. Lekkere bitters en zelfs met zijn 14% alcohol heeft de wijn een hele fijne verteerbaarheid en frisheid. Zeer compleet. Dit is echte wijn en op dit prijsniveau bijna niet te vinden! Op dit moment de beste Chardonnay in zijn prijsklasse.
De perfecte saladebegeleider (nicoise, ceasar salad, caprese). Vitello tonnato, maar ook eenvoudige pastagerechten. Bovenal een heerlijke aperitiefwijn die aan tafel doorgedronken kan worden.
€ 8,75
/ € 52,50 (per doos van 6)
Domein Domaine de Valensac
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2024
Serveertemperatuur 9 à 11°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine de Valensac

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Domaine de Valensac omvat 49 hectare wijngaard op zo’n tien kilometer van de Middellandse Zee in Florensac (in de buurt van Agde). De streek met z’n droge, zonnige klimaat en rijke bodems heeft alle troeven voor het maken van mooie wijnen in handen. Valensac maakt kwalitatief goede, betaalbare, moderne wijnen van chardonnay, sauvignon, merlot en cabernet-sauvignon die representatief zijn voor de Languedoc. Verzorgd, netjes en knap gevinifieerd. Huis-, terras- en schenkwijnen met een perfecte prijskwaliteitverhouding.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief