Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Altugnac
Limoux 2021 Terres Amoureuses

€ 14,75
/ € 177,00 (per doos van 12)

Domaine Altugnac
Limoux 2021 Terres Amoureuses

€ 14,75
/ € 177,00 (per doos van 12)
Domaine in de Haute Vallée de l'Aude, ten zuiden van Carcassonne, in de appellatie Limoux. De wijngaarden liggen op 350-500 meter hoogte en profiteren van een iets koeler mediterraan bergklimaat, de Pyreneeën zijn immers niet ver weg.
Volle gele kleur. Aangename neus met veel rijp fruit en boter. Exotisch. Bloemen. In de smaak zet de wijn vol aan. Sinaasappel zest. Licht getoasted. Citrus. De smaak is rijk en rond. Plezierige en complete wijn waar alle geuren en smaken op de juiste plek blijken te zitten. En met een juiste balans en frisheid. Iets voor een kleine Meursault? Het…. oohh wat lekker gevoel domineert. Superbe prijs/kwaliteit ratio.
Toastje met ganzenlever? Kapoen (kip) met morilles, gegrilde gamba's, tajine met kip en geconfijte citroen.
Reviews
De Grote Hamersma 9-/10

Christian Collovray en Jean-Luc Terrier zijn van oorsprong zijn het Bourguignons.  Niet te verwarren met boerenjongens overigens. Dat zijn rozijnen op brandewijn. Eerder hebben we hier dan dus te maken met wijnboerenjongens.  Zo hebben we hun proeven van bekwaamheid uit onder andere Saint-Véran onder de kurkentrekker gehad. Hoe dan ook, chardonnay en eikenhout zijn hun daarom niet vreemd. Wel is die chenin blanc nieuw voor ze, een druif die ook 'mag' in deze appellation. Maar daar zijn ze niet van in de war geraakt. En de wijn zelf ook niet. Rijpe appels, peren, wat mango en passievrucht vechten elkaar het vat niet uit en trekken harmonieus met elkaar op. Snufje vanille, zuchtje specerij, lichtromige rondingen met een toast-touch en fijn-fris afdrinkende zuren. Het doet de importeur jubelen 'kleine meursault?' Daarop zeggen wij: laat dat vraagteken vooral staan, maar een smakelijk glas wit is het zeker. 

€ 14,75
/ € 177,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Altugnac
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Druif 100% Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Altugnac

Languedoc Roussillon / Frankrijk

We bevinden ons in de Haute Vallée de l'Aude, appellatie Limoux. De Bourgondische families Collovray & Terrier hadden samen al een succesvol wijnbedrijf in de Mâcon toen ze hier in 1997 een nieuw wijnavontuur startten met Domaine Altugnac, vijftig kilometer ten zuiden van Carcassonne. Ze waren onder de indruk van het prachtige landschap aan de voet van de Pyreneëen, waar ze bovendien twee Bourgondische iconen aantroffen: chardonnay en de pinot noir. Nu runnen ze hier 95 hectare wijngaard, die de helft witte en de helft rode wijnen oplevert. Op 350-500 meter hoogte profiteren hun druiven van een iets koeler mediterraan bergklimaat, de Pyreneëen zijn immers niet ver weg. De naam Turitelles (IGP Pays d’Oc) is afgeleid van fossiele schelpjes die de wijngaarden bedekken.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief