Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Pellé
Menetou Salon 2021 Morogues blanc

€ 19,95
/ € 239,40 (per doos van 12)

Domaine Pellé
Menetou Salon 2021 Morogues blanc

€ 19,95
/ € 239,40 (per doos van 12)
Wijnhuis Pellé (vier generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen, die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. Huidige vigneron Paul-Henry Pellé groeit op in Morogues - net als zijn overgrootvader, grootvader en vader - en kiest, net als zij, voor het beroep van wijnmaker. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd en bestendigd, tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Zijn doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salon wijnen worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.
Lichtgeel van kleur met een groene schakering. Aangename neus met aroma's van witte bloemen en citrusvruchten. Mineraal. Rijp frisse aanzet in de mond. Heel puur met iets van limoen en mandarijn. Wijn met veel lengte, limoen en een fraaie finale met zilt en mineralen. Opwekkend en schoon van karakter, totaal niet overdreven, geen franje en ongelooflijk precies. Pure terroirexpressie!
Aperitief, Thaise keuken, visgerechten, schaaldieren, geitenkaas.
€ 19,95
/ € 239,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Pellé
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Pellé

Loire / Frankrijk

Wijnhuis Pellé (vier generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen, die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. Huidige vigneron Paul-Henry Pellé groeit op in Morogues − net als zijn overgrootvader, grootvader en vader − en kiest, net als zij, voor het beroep van wijnmaker. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd en bestendigd, tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Zijn doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salon wijnen worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief