Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2020 la Côte des Monts Damnés

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2020 la Côte des Monts Damnés

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
Bourgeois is een familienaam geworden die synoniem is voor Sancerre. Tegenwoordig beheert een volgende generatie - Arnaud, Lionel en Jean-Christophe Bourgeois - de wijngaarden en het domein. Een familie die eensgezind samenwerkt en haar levendigheid tot uitdrukking brengt in haar wijnen: “Wijnmaker zijn in Sancerre, dat is het delen van momenten waarop de hellingen soms door de wind worden gegeseld en op andere momenten in het zonlicht baden, en het vertellen van die momenten door middel van wijn,” aldus de Bourgeois.
Helder wit-geel. Aroma's van vuursteen, gele citrusvruchten en een florale pointe van brem na het walsen. De aanhef is exemplarisch, levendig en kent een verbazende precisie. Fris en levendig smaakpalet, dat eindigt op een fruitige afdronk met een ideale subtiliteit.
Surf & Turf, een stukje rijpe Munster of snoekbaars gevuld met crevettes grises.
Reviews
The Wine Advocate 92/100

The 2020 Sancerre Blanc La Côte des Monts Damnés opens with an intense and refreshing bouquet of ripe lemons, cassis and crushed oysters. On the palate, this is a rich, dense and full-bodied, firmly structured and quite powerful Sancerre from this very steep, south/southwest-facing slope in Chavignol that is composed of Kimmeridgian marls. The finish is still young and tannic, but after another year, this should be transformed to roundness and even more richness. 14% stated alcohol. Natural cork. Tasted in March 2022.

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022 - 2028
Serveertemperatuur 9 à 11 °C
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief