Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Huet
Vouvray 2022 Le Mont Moëlleux

€ 44,25
/ € 531,00 (per doos van 12)

Domaine Huet
Vouvray 2022 Le Mont Moëlleux

€ 44,25
/ € 531,00 (per doos van 12)
Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, héél precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.
Van 25 jaar oude Chenin stokken die in de groene klei staan met kalkstenen en silex.Helder geel met een gouden waas. Geur van rijp wit fruit, lentebloemen. Onmiskenbare mineraliteit met een lik honing. Ondanks zijn rijkdom prachtig droog met een eindeloze finale. Topreferentie voor Vouvray.
Gebakken of gepocheerde snoekbaars. Kalfslende met morilles. Harde geitenkaasjes of een lichte Bleu.
€ 44,25
/ € 531,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Huet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2022 - 2032+
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Druif Chenin Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Domaine Huet

Loire / Frankrijk

Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, heel precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief