Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Clos des Centenaires
Costieres de Nîmes 2021 Roussanne

€ 20,95 / € 125,70 (per doos van 6)

Clos des Centenaires
Costieres de Nîmes 2021 Roussanne

€ 20,95 / € 125,70 (per doos van 6)
De wijngaarden van Clos des Centenaires liggen op minder dan twee kilometer van het natuurreservaat Petite Camargue en op minder dan twintig kilometer van de Middellandse Zee. De noordelijke Mistralwind en de thermische winden (zuidelijke, zuidwestelijke en de zeebries) bevorderen een vroege ontluiking en zeer gematigde zomers. Dat verzekert een lange, zachte rijping van de druiven. De wijnen die hier vandaan komen hebben dan ook soepele tannines, veel frisheid en toch die mooie, volle rijpheid. Le Clos des Centenaires is het resultaat van de ontmoeting tussen twee wijnmakers, Luc Baudet en Bruno Francois, die besloten hun passie voor ambachtelijke wijnen en de zuidelijke Rhône te bundelen. Met uitzicht op de Middellandse Zee en de meren van de Petite Camargue produceren ze een reeks authentieke, intense gastronomische wijnen op het achttiende-eeuwse landgoed Haute Bergerade, in een vallei tussen eeuwenoude olijfbomen en majestueuze eiken, waar de natuur en het verstrijken van de tijd een nieuwe betekenis krijgen.
Gelegen in Vauvert, dichtbij gelegen aan de etangs en de Rhone, ten zuidwesten van de stad Nimes. Intens strogeel van kleur. heerlijke open en rijpe geurwaaier met aroma's van kumquat, acasia, honing en anijs. De smaak aanzet in de mond is rijpzacht, onctueus, sappig met een lange frisse finale en mineraliteit. Wat een fijne textuur. En lekker mediterraans.
Salade van kreeft. Gegrilde zeewolf. Kalfsvlees met morilles.
Recensies
9-

Roussanne wil in veel gevallen in de Rhône nog weleens rechtdoorzeeë, soms zelfs lompe witte wijnen leveren met een duidelijke zuurfractuur: iedere vorm van frissigheid ontbreekt. Maar kijk aan wat deze Clos te bieden heeft. Breed uitwaaierende, gelaagde en geslaagde witte. Abrikozen, perziken, passievrucht, pistachenootjes, anijs, tijmelarij zoute boter en subtiele zuren.

€ 20,95 / € 125,70 (per doos van 6)
Domein Clos des Centenaires
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijnen 2023 - 2026
Serveertemperatuur 12°C
Druif 90% Roussanne en 10% Marsanne
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief