Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Clos des Centenaires
Costieres de Nimes blanc 2022 La Bergerie de Centenaires

€ 12,50 / € 75,00 (per doos van 6)

Clos des Centenaires
Costieres de Nimes blanc 2022 La Bergerie de Centenaires

€ 12,50 / € 75,00 (per doos van 6)
De wijngaarden van Clos des Centenaires liggen op minder dan twee kilometer van het natuurreservaat Petite Camargue en op minder dan twintig kilometer van de Middellandse Zee. De noordelijke Mistralwind en de thermische winden (zuidelijke, zuidwestelijke en de zeebries) bevorderen een vroege ontluiking en zeer gematigde zomers. Dat verzekert een lange, zachte rijping van de druiven. De wijnen die hier vandaan komen hebben dan ook soepele tannines, veel frisheid en toch die mooie, volle rijpheid. Le Clos des Centenaires is het resultaat van de ontmoeting tussen twee wijnmakers, Luc Baudet en Bruno Francois, die besloten hun passie voor ambachtelijke wijnen en de zuidelijke Rhône te bundelen. Met uitzicht op de Middellandse Zee en de meren van de Petite Camargue produceren ze een reeks authentieke, intense gastronomische wijnen op het achttiende-eeuwse landgoed Haute Bergerade, in een vallei tussen eeuwenoude olijfbomen en majestueuze eiken, waar de natuur en het verstrijken van de tijd een nieuwe betekenis krijgen.
Zuiver strogeel van kleur met groene schakering. Heel aantrekkelijke geur met florale nuances en heel veel fruit zoals perzik, abrikoos en citrus. Sappige en minerale aanzet in de mond met veel rondheid en balans. Jus pur! Opwekkend en elegant. Dit is een echte plezierwijn en smakelijk bij de maaltijden!
Gegrilde mulfilet. Inktvis. Geitenkaas.
Recensies
8,5

Wit uit de Rhône wil nog weleens zwaar op de hand zijn. Zijn vrolijkheid verliezen. Wat bonkig en bezwaard overkomen. Heeft deze blend geen last van. Zwierig en energiek. Het hout heeft vrijaf gekregen. Witte perzik, abrikoos en rijpe appel moesten echter aan de bak. Niet alleen. Kregen wat hulp vanuit de honingraat, minerale ondergrond waarop ook tijm goed gedijt zo te proeven. Prachtige zuren. 

€ 12,50 / € 75,00 (per doos van 6)
Domein Clos des Centenaires
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijnen 2023 - 2025
Serveertemperatuur 12°C
Druif Marsanne 40%, Roussanne 30%, Vermentino 10%, Viognier 20%
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief