Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Côtes du Rhône 2022 Blanc

€ 12,75 / € 76,50 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Côtes du Rhône 2022 Blanc

€ 12,75 / € 76,50 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Chateauneuf du Pape (Courthezon). Rondom het domein wordt deze Cotes du Rhone gemaakt. Bodem bestaat hier voornamelijk uit zand en klei. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Bleekgeel van kleur met groene schakering. Aromatische en open geur. Iets van perzik, litchi en ananas. Licht florale impressie. Citrus. Zeer smaakvolle aanzet met voldoende frisheid. Puur en zuiver van smaak. Goed getypeerd. Licht exotisch. Steenvruchten. Voor de echte witte Rhône liefhebber is dit een juweel van een wijn!
Aanbevolen bij carpaccio van tonijn, gegrilde gamba's, geitenkaas!
€ 12,75 / € 76,50 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijnen 2023 - 2025
Serveertemperatuur 11 à 12 °C
Druif 50% Viognier, 25% Grenache blanc, 25% Clairette
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief