Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Hiedler
Kamptal DAC Riesling 2021 Langenloiser Urgestein

€ 17,95
/ € 107,70 (per doos van 6)

Weingut Hiedler
Kamptal DAC Riesling 2021 Langenloiser Urgestein

€ 17,95
/ € 107,70 (per doos van 6)
‘Wines riddled and jammed with soul and personality. There are no other wines like them.’ Zo beschrijft de Amerikaanse wijncriticus Terry Theise de wijnen van Weingut Hiedler, gelegen bij Langenlois in het Oostenrijkse Kamptal. Dit zijdal van de Donau is één van de koelste wijngebieden van Europa. Grüner Veltliner maakt hier de dienst uit; meer dan de helft van de Hiedler-wijngaarden is met deze typisch Oostenrijkse druivensoort aangeplant. Maar het huis maakt ook prachtige rieslings, weissburgunder, chardonnays, sauvignons en muskats. En pinot noirs (rood) en rosés.
De Riesling-wijnstokken groeien hier op de terrasvormige hellingen ten noordwesten van de stad, op kristallijne en metamorfe gesteentebodems, voornamelijk gneis, amfiboliet, graniet, mica-leisteen en kwarts. Schitterend lichtgeel van kleur. Frisse citrus in de neus. Ook iets licht exotisch. Rijpe aanzet in de mond. Helder en sappig. Mondvullend en verfrissend. Wijngaardperzik. Minerale knipoog. Heel mondvriendelijk en een groot drinkplezier.
€ 17,95
/ € 107,70 (per doos van 6)
Domein Weingut Hiedler
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022 - 2026
Serveertemperatuur 10°C
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Weingut Hiedler

Neder-Oostenrijk / Oostenrijk

‘Wines riddled and jammed with soul and personality. There are no other wines like them.’ Zo beschrijft de Amerikaanse wijncriticus Terry Theise de wijnen van Weingut Hiedler, gelegen bij Langenlois in het Oostenrijkse Kamptal. Dit zijdal van de Donau is één van de koelste wijngebieden van Europa. Grüner Veltliner maakt hier de dienst uit; meer dan de helft van de Hiedler-wijngaarden is met deze typisch Oostenrijkse druivensoort aangeplant. Maar het huis maakt ook prachtige rieslings, weissburgunder, chardonnays, sauvignons en muskats. En pinot noirs (rood) en rosés. Absoluut geen modewijnen, maar gemaakt met het geduld en de ervaring van generaties, in nauw contact met de natuur. Elke Hiedler-wijn heeft z’n eigen karakter en vertelt het verhaal van z’n oorsprong. In een elegante, barokke en loepzuivere stijl.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief