Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Vinedos de Nieva
Rueda 2022 Blanco Nieva Verdejo

€ 9,25
/ € 111,00 (per doos van 12)

Vinedos de Nieva
Rueda 2022 Blanco Nieva Verdejo

€ 9,25
/ € 111,00 (per doos van 12)
Dit wijngoed met 55 ha in eigen bezit ligt vlakbij Segovia. Het merendeel van de wijngaarden ligt boven de 850 meter. Men beschikt hier over een unieke bodem, een combinatie van zand en steen, die het mogelijk maakt om topkwaliteit wijn te produceren met complexiteit, frisheid en elegantie.
Aantrekkelijke strogele kleur met een zilveren schakering. Verlegen eerste neus, maar daarna komen de aroma's van een grote wijn. Rijp fruit. Peer, meloen. Citrus (grapefruit). Kruidige hint en een minerale 'touch'. Vol van smaak, zelfs vlezig, maar heel elegant en totaal niet zwaar. Uitdagende wijn. Steenvruchten, venkel/anijs. Zeer goede balans, mooi middenpallet en een uitstekende finish met een aangenaam bittertje!
Aperitief, salade met (gezouten) vis, fruits de mer, gebraden speenvarken, zachte kazen.
€ 9,25
/ € 111,00 (per doos van 12)
Domein Vinedos de Nieva
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2025
Serveertemperatuur 8 à 10 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Verdejo
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Viñedos de Nieva

Castilla y Leon / Spanje

Wijnhuis Viñedos de Nieva − gelegen bij Segovia in het zuidelijk deel van Castilla y León − beschikt over uniek terroir dat wijnen voorbrengt van een uitzonderlijke kwaliteit, frisheid, complexiteit en elegantie. De hooggelegen wijngaarden ((850 meter boven zeeniveau) met fijne zand/kiezelbodems vormen een uiterst prettige habitat voor de verdejodruif. De omstandigheden zijn ideaal: de hoogte tempert de soms verzengende hitte en verkoelt de druiven tijdens de hete zomer. De bodem zorgt voor de juiste waterhuishouding. Dat zorgt voor druiven met fijne aroma’s en delicate zuren. Het wijnhuis beheert enkele zeer unieke pre-phylloxera wijngaarden. Deze stokoude, niet-geënte wijnstokken van vóór de druifluisepidemie worden ‘Pie Franco’ genoemd. Viñedos de Nieva produceert hiervan exclusieve wijnen van zeer hoge kwaliteit.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief