Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Castell D'Encus
Costers del Segre Thalarn 2018

€ 44,50
/ € 267,00 (per doos van 6)

Castell D'Encus
Costers del Segre Thalarn 2018

€ 44,50
/ € 267,00 (per doos van 6)
Een totaal van 29 hectare wijngaard vormt het landgoed Castell d'Encus, gelegen op een bijzondere locatie in de Lleida Pyreneeën in het noordwesten van Catalonië. Hier, op 800 tot 950 meter hoogte, worden uitzonderlijke wijnen geboren. De wijngaarden worden volledig biologisch beheerd. Wijnmaker en visionair Raül Bobet, chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn, zet zich hier vol vuur in voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering. De wijnstokken (riesling, albariño, sauvignon blanc, semillon, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en grenache) staan op verschillende type bodems, waarvan de meeste kalkhoudende leem van mariene oorsprong bevatten. Op het landgoed vind je overblijfselen van de oude stad Castilló d'Encús en haar stenen fermentoren uit de 12e eeuw. Een aantal van deze fermentoren wordt nog steeds gebruikt voor vergisting van de rode wijnen en een deel van de witte wijnen van Castell d'Encus.
Roodpaars van kleur met in de geur voornamelijk aroma's van chocolade en pruimen. Verder ruiken we iets van fijne tabak, zwarte bessenjam en kaneel. Levendige en schone smaak in de mond met vooral rood fruit kersen en zachte tannine. Puur. Syrah met fraicheur zoals in de Noord Rhône. Een lange aanhoudende en fijn kruidige nasmaak.
Gegrilde lamskoteletjes. Hert met saus Grand Veneur. Gevulde kwartel. Biefstuk in rode wijnsaus.
Reviews
The Wine Advocate 94/100

The 2018 Thalarn is named after the village it comes from, where the Syrah vines were planted in 2003 on limestone rich soils at 850 to 1,000 meters in altitude. It fermented with indigenous yeasts in stainless steel, oak vats and ancient outdoor stone pools and matured in new French oak barrels for 12 months, followed by a further three months in larger oak vats and then was kept in bottle for some three years. It's aromatic, juicy, smoky and varietal, with moderate ripeness at 13.23% alcohol and good freshness and balance. Despite what one might think, the wine is not oaky; the oak is neatly integrated and folded into the fruit. It's evolving slowly and takes time to unfurl the aromas of ripe berries and underbrush. It's powerful but balanced, with abundant, fine-grained tannins and a dry, long finish.

€ 44,50
/ € 267,00 (per doos van 6)
Domein Castell D'Encus
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2024-2030
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Castell d'Encus

Catalonië / Spanje

Een totaal van 29 hectare wijngaard vormt het landgoed Castell d'Encus, gelegen op een bijzondere locatie in de Lleida Pyreneeën in het noordwesten van Catalonië. Hier, op 800 tot 950 meter hoogte, worden uitzonderlijke wijnen geboren. De wijngaarden worden volledig biologisch beheerd. Wijnmaker en visionair Raül Bobet, chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn, zet zich hier vol vuur in voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering. De wijnstokken (riesling, albariño, sauvignon blanc, semillon, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en grenache) staan op verschillende type bodems, waarvan de meeste kalkhoudende leem van mariene oorsprong bevatten. Op het landgoed vind je overblijfselen van de oude stad Castilló d'Encús en haar stenen fermentoren uit de 12e eeuw. Een aantal van deze fermentoren wordt nog steeds gebruikt voor vergisting van de rode wijnen en een deel van de witte wijnen van Castell d'Encus.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief