Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl
Bevlogen vigneronne breekt door naar de top! 

Bevlogen vigneronne breekt door naar de top! 

De afgelopen oogsten introduceerde Pauline haar eigen stijl: moderner, met meer sap en energie in de wijnen en meer terroir-gericht. ‘Wijnen in de puurste uitdrukking van hun terroir’, zegt ze zelf.
Eigen huiswijn: Maison 33

Eigen huiswijn: Maison 33

We speelden al jaren met het idee en nu is het er eindelijk van gekomen: Maison 33, onze eigen Vojacek huiswijn.
Café Sjiek

Café Sjiek

Café Sjiek, een van de meest iconische horecabedrijven van Maastricht doet al vanaf het vroegste begin zaken met wijnleverancier Vojacek Wijnen. 
Wijn met houtrijping

Wijn met houtrijping

Hout heeft veel invloed op de smaak van een wijn. Hoe zit het precies met die houtopvoeding? Waarom gebruiken wijnboeren graag houten vaten en wat voor smaak geeft zo’n vat af?
Een vleugje prehistorie in je wijn

Een vleugje prehistorie in je wijn

Kimmeridgienbodems komen voor in de oostelijke Loire-vallei, de zuidelijke Champagne en in het hart van de Chablis. Ze zijn rijk aan minrealiteit dankzij de fossielen van een kleine kommavormige oester. 
Biodynamische wijnbouw

Biodynamische wijnbouw

Biodynamische wijnbouw gaat nog een stapje verder dan biologische wijnbouw: de biodynamisch werkende wijnboer opereert proactief om bodem en wijnrank gezond te maken én te houden.Topsommelier over Vojacek

Topsommelier over Vojacek

SVH Meestergastheer en sommelier Petro Kools van sterrenrestaurant Da Vinci vertelt waarom hij zo graag met Vojacek werkt. "De mooiste bourgognes op onze wijnkaart komen van Vojacek."
Climats de Bourgogne

Climats de Bourgogne

Ze zijn typisch voor de Bourgognestreek en Unesco-werelderfgoed: afgebakende wijngaardpercelen met elk hun eigen geografische  kenmerken en zon-expositie. Je vindt ze nergens anders: les climats de Bourgogne.
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief