Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Topwijnen voor tophorecaPartner van de Nederlandse horeca

Vojacek Wijnen is partner en leverancier van vele horecabedrijven, van bistro’s en eetcafés tot toprestaurants mét of zonder Michelinster. Als wijnimporteur met meer dan veertig jaar ervaring richten we ons vooral op horecazaken die zich willen onderscheiden met eigenzinnige wijnen en een exclusieve wijnkaart. We hebben warme banden met de horeca in onze eigen regio (Limburg), maar leveren ook aan tal van horecabedrijven in de rest van het land. 


We houden het persoonlijk

Vaak vind je ons op tafel op plekken waar het leven goed is en waar hospitality verankerd is in de bedrijfsvoering. We gaan voor de langdurige relaties. Gebaseerd zijn op onze excellente service, eerlijke afspraken en hoge kwaliteit wijnen. Horecaondernemers en sommeliers zijn van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking met ons bedrijf en assortiment. 


Eigen signatuur
Van de beste huis- en schenkwijnen tot en met de meest exclusieve wijnen die te koop zijn. Ons assortiment is breed en elke wijn heeft die uitgesproken Vojacek-signatuur. We selecteren namelijk met grote nauwkeurigheid. Er gaan heel wat proefsessies en selectierondes aan vooraf voordat een wijn in het assortiment wordt opgenomen. 


Accent op Frankrijk
Het Vojacek-assortiment is misschien nog het best te omschrijven als een fascinerende verzameling aromatische wijnen in bourgondische stijl. Nog altijd ligt het zwaartepunt in Frankrijk, daar waar het ooit begon en waar nog altijd zo veel interessante wijnen te vinden zijn. Maar ook andere wijnlanden als Italië, Spanje, Oostenrijk en Duitsland hebben inmiddels een aandeel in onze range, met prachtige wijnen van de beste producenten. Het hoge niveau van onze wijnen blijft niet onopgemerkt in de wijnpers: constante hoge beoordelingen en tal van wijnprijzen onderstrepen de kwaliteit van de wijnen.  


'Onze wijnen hebben allemaal iets speciaals: ze zijn zacht en verfijnd en blinken uit in zuiverheid en drinkplezier... '   

Lees het hele interview met Yoeri Vojacek  Bourgognespecialist
Henri Vojacek’s liefde voor bourgognewijnen werd volledig doorgegeven aan zijn zoon Yoeri, de huidige eigenaar en inkoper van Vojacek Wijnen. Hij ontwikkelde zich tot een gerenommeerd wijnproever, -inkoper en bourgognespecialist. Bourgognes van noord tot zuid inclusief bijzondere beaujolaiswijnen hebben nog altijd een bijzondere plek in het assortiment. De bourgognehuizen waarmee Vojacek senior ooit startte – zoals domaine Paul Pillot en Ballot-Millot – zijn in de loop der jaren aangevuld met toonaangevende huizen als Rijckaert, Ramonet, Jacquesson en Raquillet. 

Trots 
Uiteraard zijn we trots op ons assortiment. We zullen altijd vol lof over onze wijnen spreken, maar de mening van een ander is minstens zo waardevol. Zeker als dit de mening is van gereputeerde wijnschrijvers en gespecialiseerde journalisten. Veel van onze wijnen zijn op de één of andere manier door zo'n professional positief besproken. Niet alleen in Nederland (Hamersma, Duijker, Klei, Kleyn, Nijdam), maar ook internationaal (Parker, Robinson, Guide Hachette, Gambero Rosso, Falstaff). Zie deze beoordelingen als een handvat. Zelf blijf je natuurlijk altijd de meest objectieve proever. 
  
'Een brede keuze met daarin voor elk wat wils, met ook veel wijnen onder de tien euro.'


Topsommelier over Vojacek Wijnen
Petro Kools: “Het is heel knap dat Yoeri het oude leveranciersnetwerk van bourgogneproducenten heeft weten te behouden. Met een hele wereld die bourgogne wil drinken, is het onderhouden van die relaties natuurlijk cruciaal. Dat doet hij heel goed. Vojacek vertegenwoordigt domaines als Ramonet en Paul Pillot die wereldwijd enorm populair zijn, maar die jaarlijks maar heel weinig produceren. Afnemers smeken bijna om hier een paar doosjes wijn te mogen kopen. Met dat soort tophuizen doet Vojacek al decennialang zaken."


Wijnkaart samenstellen? Samenwerken?
De mooiste wijn-spijscombinaties. Een interessant wijnarrangement. De perfecte wijnkaart. Voor veel horecaondernemers zijn dat nog altijd hoofdpijndossiers. We helpen je graag met het kiezen van de mooiste landen, streken en producenten. Zodat een evenwichtige wijnkaart ontstaat, die jullie stijl als restaurant/sommelier weerspiegelt en een ideale match vormt met de gerechten op de kaart.     


Kom bij ons proeven:
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief