Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Specialisme: BourgogneBourgogne als basis 

Het begon ooit in een damesboetiek op het Maastrichtse Vrijthof, waar regelmatig Bourgondische taferelen plaatsvonden. Terwijl de dames kledingadvies kregen, schonk Henri Vojacek hier een goed glas wijn (vaak uit Bourgogne) in voor de heren. Henri’s wijnen werden met zoveel enthousiasme ontvangen dat een wijnhandel bijna niet kon uitblijven. Bourgogne vormt dus vanaf het prilste begin de basis van het bedrijf Vojacek. 

Midden jaren negentig stapte Henri’s zoon Yoeri in het bedrijf en een professionaliseringsslag volgde: Vojacek Wijnen verhuisde naar een grotere locatie en het assortiment werd zowel kwantitatief als kwalitatief flink uitgebreid, ook buiten de Bourgogne. Yoeri, de huidige eigenaar en inkoper van Vojacek Wijnen, erfde zijn vader’s liefde voor bourgognewijnen. Hij ontwikkelde zich tot een internationaal gerenommeerd wijnproever, -inkoper en Bourgognespecialist. 


'De mooiste witte bourgognes op onze wijnkaart komen via Vojacek.'

Lees het hele interview met topsommelier Petro Kools van sterrenrestaurant Da Vinci


Van noord tot zuid

Bourgognes van noord tot zuid inclusief bijzondere beaujolaiswijnen hebben nog altijd een bijzondere plek in het assortiment. De bourgognehuizen waarmee Vojacek senior startte – zoals domaine Paul Pillot en Ballot-Millot – zijn in de loop der jaren aangevuld met toonaangevende producenten als Ramonet, Jacquesson, Raquillet, Bertrand Machard de Gramont en Pierre Yves Colin-Morey.


Chablis  Côte Chalonnaise  Côte de Beaune  Côte de Nuits  Mâconnais
Lievelingen van de wijnpers

 Vojacek Wijnen behoort tot de top van de Nederlandse wijnimporteurs. Het assortiment is misschien nog het best te omschrijven als een fascinerende verzameling aromatische wijnen in Bourgondische stijl. Nog altijd ligt het zwaartepunt in Frankrijk en Bourgogne − daar waar het ooit begon − maar ook andere wijnlanden en -streken spelen inmiddels een interessante rol binnen het Vojacek-assortiment. Het hoge niveau van de wijnen wordt voortdurend bevestigd in de wijnpers: tal van lovende beoordelingen en prestigieuze wijnprijzen onderstrepen de hoge kwaliteit van de wijnen. 

Lezen: eigen signatuur in vele prijsklassen 


‘I forgot the name of the place. I forgot the name of the girl. But the wine was Chambertin.’   

Hilaire Belloc, Frans-Brits schrijver (1870-1953


Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief