Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Er was eens...Een boutique in Maastricht

Het begon ooit met de prêt-à-porter boutique op het Maastrichtse Vrijthof, waar regelmatig Bourgondische taferelen plaatsvonden. Terwijl de dames kledingadvies kregen, schonk Henri Vojacek een goed glas wijn (vaak uit Bourgogne) in voor de heren. Henri’s wijnen werden met zoveel enthousiasme ontvangen dat een wijnhandel bijna niet kon uitblijven. Vanuit een magazijn hartje stad werd de eerste handel gedreven. Er werden contacten gelegd met de lokale horeca en het bedrijfsleven. 


Uitbreiding

Op den duur werd veelvuldig wijn geleverd aan de Maastrichtse gastronomische bedrijven en breidde de bekendheid zich uit buiten de stadsgrenzen. Ook de particuliere wijndrinker begon de weg naar het 'hok van Haary' te vinden. Midden jaren negentig stapte Henri’s zoon Yoeri in het bedrijf en pakte de wijnhandel met beide handen aan. Een professionaliseringsslag volgde: Vojacek Wijnen verhuisde naar een grotere locatie en het assortiment werd zowel kwantitatief als kwalitatief stevig uitgebreid, ook buiten Bourgogne. 


Bourgognespecialist

Henri Vojacek’s liefde voor bourgognewijnen werd volledig doorgegeven aan zoon Yoeri, de huidige eigenaar en inkoper van Vojacek Wijnen. Hij ontwikkelde zich tot een internationaal gerenommeerd wijnproever, -inkoper en Bourgognespecialist. Bourgognes van noord tot zuid inclusief bijzondere beaujolaiswijnen hebben nog altijd een bijzondere plek in het assortiment. De bourgognehuizen waarmee Vojacek senior startte – zoals domaine Paul Pillot en Ballot-Millot – zijn in de loop der jaren aangevuld met toonaangevende huizen als Ramonet, Jacquesson, Raquillet, Bertrand Machard de Gramont en Pierre Yves Colin-Morey.


Kwaliteitsassortiment

Tegenwoordig behoort Vojacek Wijnen tot de Nederlandse kwaliteitsimporteurs. Het assortiment is misschien nog het best te omschrijven als een fascinerende verzameling aromatische wijnen in Bourgondische stijl. Nog altijd ligt het zwaartepunt in Frankrijk en Bourgogne, daar waar het ooit begon, maar ook andere wijnlanden en -streken spelen inmiddels een interessante rol binnen het Vojacek-assortiment. Het hoge niveau van de wijnen wordt voortdurend bevestigd in de wijnpers: tal van lovende beoordelingen en prestigieuze wijnprijzen onderstrepen de hoge kwaliteit van de wijnen.


Lezen: eigen signatuur in vele prijsklassen


Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief