Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Bodegas Valsangiacomo
Utiel Requena Clos de SanJuan 2019

€ 16,25
/ € 97,50 (per doos van 6)

Bodegas Valsangiacomo
Utiel Requena Clos de SanJuan 2019

€ 16,25
/ € 97,50 (per doos van 6)
Bodega Cherubino Valsangiacomo heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw. Als antwoord op de grote vraag naar betere kwaliteitswijnen moderniseerde de bodega in 2002 hun keldertechnologie en integreerde deze vooruitgang in hun wijngaarden. Nu de vijfde generatie van de familie Valsangiacomo aan het roer staat, combineert de bodega traditie en moderniteit naadloos. Sinds 2010 maken ze ook wijnen van 100% Bobal van oude stokken gefermenteerd in traditionele betonnen tanks die gebouwd zijn door de telers van het dorp San Juan aan het begin van de vorige eeuw. Dit resulteert in een echt uitzonderlijke en authentieke wijn die de essentie van het terroir van deze regio vastlegt.
Gefermenteerd en gerijpt gedurende 10 maanden in ruwe betonnen tanks vervolgens 15 maanden gerijpt in grote Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Intense, donkere granaatrode kleur met paarse schakering. De neus is intens. Tonen van rood fruit, kruiden, balsamico, zwarte peper en zoethout. De aanzet is krachtig en gestructureerd. Heerlijk kruidig mondgevoel met smaakvolle tannines en een goede zuurgraad. Lange, aanhoudende afdronk.
Fazant terrine. Merguez met couscous. Lamstajine. Stoofpotten. Manchego.
Reviews
92/100 James Suckling

Frisse bessen, kersen, ijzer en wat bakkruiden in de neus met donkere chocolade. Stevig en sappig in de mond met stevige, dichte tannines die de vlezige pruimen en bessen afronden. Krachtig maar niet ongetemd. Mooie rustiek en strakheid bij de gripvolle, dichte finale. Nu drinkbaar, maar beter over twee jaar.

€ 16,25
/ € 97,50 (per doos van 6)
Domein Bodegas Valsangiacomo
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2022-2026
Serveertemperatuur 15-16°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Bobal
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief