Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Calmel et Joseph
IGP Pays d'Oc 2022 Villa Blanche Grenache

€ 9,90
€ 7,50
/ € 45,00 (per doos van 6)

Calmel et Joseph
IGP Pays d'Oc 2022 Villa Blanche Grenache

€ 9,90
€ 7,50
/ € 45,00 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Na een volledige ontsteling volgt er een korte inweking van 2 uur voorafgaand aan de persing. Geen malolactische gisting. Wel een rijping op de gistsporen. Schitterende strogele kleur met een groene schakering. De neus is delicaat en staat open met aroma's van witte bloemen, steenvruchten en iets van peerdrop. De aanzet is versmolten met heel veel sap en rondheid. Goede vulling met ook iets romigs, witte peper en mineraliteit op het einde. Op dit prijsniveau is dit een geweldige expressie van de grenache. Niet voor niets een 2 sterren beoordeling (vin remarquable) in de Guide Hachette.
Salade Nicoise. Gegrilde visgerechten met mediteraanse kruiden, Libanese hummus bowl met feta en frisse komkommersalade
€ 9,90
€ 7,50
/ € 45,00 (per doos van 6)
Domein Calmel et Joseph
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2024
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Calmel & Joseph

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief