Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Calmel et Joseph
IGP Pays d'Oc 2023 Collection Viognier

€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)

Calmel et Joseph
IGP Pays d'Oc 2023 Collection Viognier

€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
De druiven komen uit drie verschillende delen van de Languedoc, het Oceanische deel, het Mediterrane deel en uit de Pyreneen. Zo geven de verschillende bodemsoorten ook iets meer complexiteit aan deze wijn. Helder goudgele kleur. Rijk aan de weelderige aroma's die typerend zijn voor Viognier, met tonen van witte perzik, abrikoos en divers citrusvruchten. Het is een heerlijke zachte wijn, rond, fruitig en gebalanceerd. Wijngaardperzik. Nectarine. Kokos. Buitengewoon frisse afdronk die kenmerkend zijn voor alle witte wijnen van Calmel & Joseph. Subtiele, beschaafde houtopvoeding (15%) van 3 maanden.
Aperitief. Asperges. Buffet met charcuterie. Salade niçoise. Rode mulfilet op zijn Provencaals. Coquilles met gembersaus.
€ 9,95
/ € 59,70 (per doos van 6)
Domein Calmel et Joseph
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024 - 2026
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Calmel & Joseph

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief