Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Castell D'Encus
Costers Del Segre Ekam 2021

€ 32,50
/ € 195,00 (per doos van 6)

Castell D'Encus
Costers Del Segre Ekam 2021

€ 32,50
/ € 195,00 (per doos van 6)
Een totaal van 29 hectare wijngaard vormt het landgoed Castell d'Encus, gelegen op een bijzondere locatie in de Lleida Pyreneeën in het noordwesten van Catalonië. Hier, op 800 tot 950 meter hoogte, worden uitzonderlijke wijnen geboren. De wijngaarden worden volledig biologisch beheerd. Wijnmaker en visionair Raül Bobet, chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn, zet zich hier vol vuur in voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering. De wijnstokken (riesling, albariño, sauvignon blanc, semillon, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en grenache) staan op verschillende type bodems, waarvan de meeste kalkhoudende leem van mariene oorsprong bevatten. Op het landgoed vind je overblijfselen van de oude stad Castilló d'Encús en haar stenen fermentoren uit de 12e eeuw. Een aantal van deze fermentoren wordt nog steeds gebruikt voor vergisting van de rode wijnen en een deel van de witte wijnen van Castell d'Encus.
Dit is het gevechtspaard uit de stal van Raul Bobet. Intens wit helder van kleur. Heerlijke geur van kiwi en grapefruit. In de smaak heeft deze wijn veel frisheid maar vooral zachte zuren. Heel precies en mineraal. Schoon. De smaak wordt gecomplementeerd met rijpe perzik en granny smith appel. Wijn met groot bewaarpotentieel.
Sushi en sashimi. Krab. Ceviche van dorade. Brandade van kabeljauw.
Reviews
The Wine Advocate 92/100

I tasted two vintages—2020 and 2021—of the dry white blend of Riesling and Albariño. The youngest of which is the 2021 Ekam, and it's a little riper than the 2020 but still high in acidity (with a pH 2.91 and seven grams of tartaric acid) and with some five grams of residual sugar. It's a majority of Riesling softened by a touch of Albariño, and it fermented with indigenous yeasts in 2,500- and 5,000-liter stainless steel vats and was kept with the lees for nine months. It's varietal and delicate, soft and tender with purity and balance, clean and precise. 30,000 bottles and 300 magnums produced. It was bottled in June 2021.

€ 32,50
/ € 195,00 (per doos van 6)
Domein Castell D'Encus
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2028
Serveertemperatuur 9-11°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 85% Riesling, 15% Albariño
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12.5%

Castell d'Encus

Catalonië / Spanje

Een totaal van 29 hectare wijngaard vormt het landgoed Castell d'Encus, gelegen op een bijzondere locatie in de Lleida Pyreneeën in het noordwesten van Catalonië. Hier, op 800 tot 950 meter hoogte, worden uitzonderlijke wijnen geboren. De wijngaarden worden volledig biologisch beheerd. Wijnmaker en visionair Raül Bobet, chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn, zet zich hier vol vuur in voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering. De wijnstokken (riesling, albariño, sauvignon blanc, semillon, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en grenache) staan op verschillende type bodems, waarvan de meeste kalkhoudende leem van mariene oorsprong bevatten. Op het landgoed vind je overblijfselen van de oude stad Castilló d'Encús en haar stenen fermentoren uit de 12e eeuw. Een aantal van deze fermentoren wordt nog steeds gebruikt voor vergisting van de rode wijnen en een deel van de witte wijnen van Castell d'Encus.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief