Calmel et Joseph
IGP D'Oc 2023 AmsTramGram L'Epicurius Rouge
€ 10,95
/ € 65,70 (per doos van 6)
Calmel et Joseph
IGP D'Oc 2023 AmsTramGram L'Epicurius Rouge
€ 10,95
/ € 65,70 (per doos van 6)
Laurent Calmel is oenoloog, Jérôme Joseph sommelier. In samenwerking met geselecteerde veelal biologisch werkende wijnboeren maken ze hun eigen wijnen onder de naam Calmel et Joseph. Ze zijn gelegen in het meest westelijke gedeelte van de Corbières op 300 meter hoogte. De twee mannen moesten elkaar ontmoeten. Ze zijn complementair en weten precies hoe de 30 verschillende wijnen die ze maken behoren te smaken. Voor elke wijn die ze maken uit een specifiek wijngebied of van een druivenras, bepaalt het duo de stijl en kenmerken. En als ze het eens zijn, gaan ze op zoek naar benodigde terroirs. Ze hechten veel waarde aan de frisheid, finesse en elegantie van hun wijnen. Omdat ze in een mediterraan gebied bevinden, zijn ze op zoek gegaan naar wijngaarden die zo koel mogelijk liggen. Op hoogte of aan de rand van een berggebied. Bij de selectie is een natuurlijke bewerking van de wijngaard een vereiste.
Uit de serie Amstramgram. Petit Verdot is opgevoed op betonkuipen. De malbec is opgevoed op hout voor 4 maanden. Diep granaatrood van kleur. Rijkelijke aroma's van mango, viooltjes en gember. Bessen. Maximaal op het fruit. Smakelijke en sappige aanzet in de mond met veel soeplesse en ronde tannines. Florale toets (vlier), mint, veel fruit als aardbei en cassis. Zoethout. Epicurius new style om maximaal van het fruit te genieten!
Bavette met kruidenboter, kalfsentrecote van de rooster.
Reviews
Jancis Robinson 16.5/20
Full bottle 1,169 g. Petit Verdot and Malbec. Both of these varieties, for me, always conjure up magician-like purples and shimmering blacks and smoky plumes drifting across the palate long after the main act has departed. This is no exception. Blueberries and chipotle. Damson chutney and Sichuan peppercorns. Black olives and salty capers. Touch of anise. The tannins are salty and just a little chewy and just dense enough to be al dente without any astringency. I'd love this with caponata! (TC)
Calmel & Joseph
Languedoc Roussillon / Frankrijk
Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Lees meer