Calmel et Joseph
AOC Terrasses du Larzac 2022 L'art du vers
€ 16,25
/ € 97,50 (per doos van 6)
Calmel et Joseph
AOC Terrasses du Larzac 2022 L'art du vers
€ 16,25
/ € 97,50 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Deze wijn is uit de Crus serie van Calmel & Joseph. Donker kersenrood en zuiver van kleur. Deze wijn, die 12 maanden is opgevoed in eikenhouten vaten, geurt naar bijna zoetig rood fruit. Iets van kersen en rode bessen. Gedoseerd hout. Ook mooi kruidig en licht florale accenten. Witte peper. Curry. Zacht mollige aanzet in de mond met veel fris rood fruit. Rode bes. Kers. Ronde tannines. Kruidig. Garrigue. Mint. Mokka. Zeer verfijnde en elegante wijn. Stereotype Languedoc!
Tajine van pruimen. Eend. Kwartel met mosterd! Een crème van lentilles. Lamsvlees.
Reviews
Jancis Robinson 16.5/20
Full bottle 1,298 g. Certified organic (AB, Ecocert). Mourvèdre, Syrah, Grenache. 12 months in barrel. The oak has left clear vanilla-scented, coconut-sweet, mocha-tinged footprints on the fruit. But the blueberry and blackcurrant fruit is ripe and pure, and there is a delicious purple-sage underbrush. The tannins are elegant, restrained, cool. (TC)
Calmel & Joseph
Languedoc Roussillon / Frankrijk
Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Lees meer