La Bastide Saint Dominique
Cairanne 2022 les 2 Arbres

€ 16,95
/ € 101,70 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Cairanne 2022 les 2 Arbres

€ 16,95
/ € 101,70 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Chateauneuf du Pape (Courthezon). Afkomstig van zand- en kleigronden met rolkeien. 25-80 jaar oude stokken. Zeer hoge scores bij o.a. Parker en Wine Spectator.
Diep zwart kersenrood van kleur. Krachtige en complexe neus door de blend van de verschillende druiven. Zwart fruit en veel kruiden (tijm, peper, salie). Diepe smaak in de mond met ronde en zachte tannines. Mooie wijn met een extra dimensie!
T-Bone, gegrilde eendenborst, duif.
Reviews
James Suckling 92/100

A juicy, pulpy and well-made red made of 25% grenache, 25% syrah, 25% carignan and 25% mourvedre. The nose shows notes of dark cherries, warm spices, smoke and dried herbs. Medium- to fullbodied with fine tannins. Structured and balanced, with a juicy core of dark cherries and a lift of spices bringing vitality toward the vivid finish. Drink or hold.

€ 16,95
/ € 101,70 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028+
Serveertemperatuur 15-16°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 25% Grenache, 25% Syrah, 25% Carignan (houtgerijpt), 25% Mourvedre.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer