Domaine de Fondreche
Ventoux 2023 Mas Fondreche

€ 10,95
/ € 131,40 (per doos van 12)

Domaine de Fondreche
Ventoux 2023 Mas Fondreche

€ 10,95
/ € 131,40 (per doos van 12)
Domaine Fondrèche beschikt over 40 hectare. Met slim wijngaardmanagement zijn deze hectare onderverdeeld in 3 grote percelen, waarbij het terroir bepaalt welke druivensoorten waar staan. Hier wordt over het algemeen rode wijn geproduceerd. Sébastien Vincenti heeft zeer veel respect voor zijn natuurlijke omgeving. Zo is er de wil om tijdens alle productieprocessen voor de meest ecologische oplossing te kiezen. Op een authentieke manier werkt het wijngaardteam aan het produceren van wijnen die typisch zijn voor dit prachtige landschap!
Mas Fondreche is een wijn van jongere aanplanten van het domein. Al het fruit werd meestal verwerkt in de Ventoux domaine cuvee. De invloed van de Mont Ventoux met haar micro- klimaat en de opvoeding van 9 maanden op betonkuipen maken een overheerlijke fruit wijn. Prima combi met het volume van de Grenache, de rassigheid van de syrah en de verfijning van de Cinsault. Onweerstaanbaar in deze prijsklasse.
Gebraden eend honingsaus. Mini krielkip met dragon. Varkenshaas met tapenade. Lamsmuis met kruidkoek. Tournedos met pepersaus.
€ 10,95
/ € 131,40 (per doos van 12)
Domein Domaine de Fondreche
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024-2026
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 60% Grenache, 20% Syrah, 20% Cinsault
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine de Fondrèche

Rhône Zuid / Frankrijk

Domaine de Fondrèche ligt aan de voet van de Mont Ventoux, op enkele kilometers afstand van Carpentras. Het omvat veertig hectare wijngaard, verdeeld over drie grote percelen, gedefinieerd aan de hand van hun productiedoelstellingen. Het historische plateau van Fondrèche wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van rode wijnen. De bodem, die bestaat uit oude alluviale afzettingen, is zeer stenig met de typische gallets (rolkeien), vuursteen, kristallijn en kalkhoudend aan de oppervlakte. Luchtstromen en sterke thermische amplitudes kenmerken deze plek, waardoor het mogelijk is diepe wijnen met een minerale structuur te produceren. De twee andere percelen zijn bestemd voor de productie van roséwijnen (op de zand/slibbodems) en wit (op de kalkbodems). De unieke bodems en omstandigheden zorgen voor wijnen met een heerlijke frisheid, veel finesse en bescheiden alcoholpercentages.

Lees meer