Montecastro Bodegas y Viñedos
Ribera del Duero 2021 Montecastro

€ 23,50
/ € 141,00 (per doos van 6)

Montecastro Bodegas y Viñedos
Ribera del Duero 2021 Montecastro

€ 23,50
/ € 141,00 (per doos van 6)
Deze bodega die is ontworpen door architect Robert Valle ligt in Castrillo de Duero en is geheel aan haar buitenomgeving aangepast. Behorende tot de beste 15 bodega's uit Ribera. De wijngaarden liggen tussen de 800 - 1000 meter. De leeftijd van de druivenstokken varieert van 6 tot bijna 100 jaar, van 6 verschillende terroirs en met een rendement van 30 hl/ha. 50% ontsteeld en 50% volledige trossen. Gisting op cementkuipen. 8 maanden lang opvoeding op nieuw Frans eiken (Allier), daarna 10 maanden in Frans eiken (Allier) van 2-3 maanden. Daarna 2 maanden op cementkuipen!
Geconcentreerde robijnrode kleur met donkerrode schakering. Neus staat open. Bijna zoete aroma's van zwarte bessen en bramen. Kersenjam. Chocolade. Caramel. Zet door in de smaak. Veel fruit en een fijne textuur. Krachtige wijn. Vlezig. Veroverend. Beheerste en plezierige smaken met frisheid en een gebalanceerde structuur. Goed bewaarpotentieel!
Hertenbiefstuk met cantharellen. Lamsbout uit de oven met rozemarijn, knoflook en kleine zwarte olijven. Oudere/belegen schapenkazen uit de Pyreneeën.
€ 23,50
/ € 141,00 (per doos van 6)
Domein Montecastro Bodegas y Viñedos
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2030+
Serveertemperatuur 16 à 18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Merlot
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

Bodegas Montecastro

Castilla y Leon / Spanje

De wijngaarden van Montecastro behoren tot de hoogstgelegen wijngaarden van Valladolid en Ribera del Duero: maar liefst 860-923 meter boven zeeniveau, zelfs hier is dat heel hoog. Ze zijn niet geregistreerd als biologisch, maar worden wel zo verbouwd: een groene aanpak en een individuele behandeling per perceel is heel belangrijk. De vinificatie is eenvoudig en traditioneel. Wel wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken die de aroma's versterken, met behoud van de oorspronkelijke kwaliteiten van de wijnen. Naar goed Spaans gebruik krijgen de wijnen een stevige houtopvoeding, in vaten van voornamelijk van Frans eiken. Daarbij wordt altijd 10% Amerikaans eiken gebruikt, als een romantisch stukje authenticiteit: de 'tinto uit Ribera del Duero gerijpt op Amerikaans eiken’.

Lees meer