Hadrien Brissaud Vigneron
Rully blanc 2023 La Perche
Als kleinzoon van een voormalig wijnmaker uit de Bourgogne besloot Hadrien Brissaud in 2018 – hij is dan kunstverzekeringsmakelaar van beroep – terug te keren naar z’n roots in Bourgogne en wijnmaker te worden. Na drie jaar stage te hebben gelopen op verschillende domaines, maakte hij z’n eerste wijnoogst in 2021, een schamele 1500 flessen in totaal. In 2022 huurt hij het perceel Puligny Village les Meix dat hij op biologische wijze, met een paard, bewerkt. Daarnaast koopt hij druiven uit de Côtes de Brouilly, Aligoté, Hautes-Cotes de Nuits, die hij met een eigen team oogst om de kwaliteit te garanderen. In 2023 koopt hij een hectare wijnstokken in de AOC Vézelay, en daarna ook in Maranges, Rully en Brouilly wat de productie opschroeft naar een totaal van 8000 flessen. De wijnen worden gevinifieerd met veel respect voor het terroir en het oogstjaar, waarbij de rode wijnen slechts licht worden gezwaveld om ze te beschermen tijdens de rijping. Hadrien experimenteert met rijping op houten vaten van 228, 350 en 500 liter en keramieken vaten van 400 liter, om de meest complexe expressie van elk terroir te vinden en de essentie van de wijnen niet te veranderen door een te intense houtrijping.
Met zijn Rully 'La Perche' uit 2023 laat Hadrien Brissaud zien hoe precies en expressief Chardonnay uit de Côte Chalonnaise kan zijn. Citrusfruit, witte bloesems en een delicate amandelnoot kenmerken het bouquet, ondersteund door een frisse zuurgraad en subtiele houtkruiden. Fris, mineraal en elegant in de mond – een Bourgogne met finesse, diepte en een opmerkelijke balans.
Zeewolf met Champagnesaus. Blanquette van kabeljauw. Kippe pasteitje. Gegrilde langoustine. Gegrilde tarbot met venkel.