Tramontane Wines
IGP Côtes Catalanes blanc Macabeu 2024
Philippe Gard (van het Languedoc-wijnhuis Coume del Mas) en Andy Cook (voormalig wijnhandelaar) maken samen onder het label Tramontane karaktervolle wijnen uit de Roussillon. Ze werken met druiven van hun eigen domeinen, aangevuld met selecties van bevriende wijnmakers, en produceren opvallende wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de samenwerking met Les Caves du Roussillon kunnen ze hun aanbod blijven uitbreiden en nieuwe stijlen en terroirgedreven expressies verkennen. Het resultaat: loepzuivere, levendige wijnen met natuurlijke energie en frisheid.
Weelderig getextureerde Macabeu van oude wijnstokken rond Argelès, aan de uitlopers van de Pyreneeën. Gerijpt op fijne lies in roestvrij staal is Tramontane Blanc een prachtige mediterrane witte wijn, vol aroma’s van citrus en sappig boomgaardfruit. De rijping sur lie zorgt voor extra textuur en diepgang. In het glas levendig en zonnig, met aroma’s van citrusolie, witte perzik en rijpe appel, florale tonen en een vleugje venkel. De smaak is soepel en fris, met een sappige structuur en een mediterrane kruidigheid. Een karaktervolle, ongecompliceerde wijn met finesse.
Ideaal als zomerse lunchwijn of bij een lichte mediterrane maaltijd. Gegrilde gamba’s, venusschelpen, mosselen à la marinière of ceviche. Dorade uit de oven met citroen en kruiden, gegrilde zeebaars. Vistajine met citrus en olijven. Gegrilde kip met citroentijm. Salade met venkel en sinaasappel, of geitenkaas met honing.