Domaine du Bouchot
Pouilly Fume Terres Blanches 2023
De idealistische, enthousiaste wijnmakers Pascal en Rachelle Kerbiquet waren in 2009 de eerste biologische vignerons in het übertraditionele wijndorp Pouilly-sur-Loire. In 2018 zetten ze, samen met opvolger Antoine Gouffier, de stap naar biodynamisch. Inmiddels heeft Antoine de leiding helemaal overgenomen. Als kind van deze streek, geboren in het dorp, deed hij ruim tien jaar lang ervaring op bij wijnmakers over de hele wereld. Na twaalf jaar besloot hij, als een eigentijdse Odysseus, terug te keren naar huis. Domaine du Bouchot maakt een drietal Pouilly Fumés.
Van 8 verschillende percelen: Les Champs du Roin Haut et Bas, La Côte des Prés, Les Déserts, Le Domaine du Bouchot, Les Champs Frisés, Les Genièvres, Les Bascoins et Les Champs de la Croix. Gemiddelde leeftijd tussen de 35-40 jaar. Strogeel van kleur met licht groene schakering. Fijn aromatisch met vooral citrus. Schoon en puur. Elegante aroma's in de mond met zeer herkenbaar peer. Verfijnde en delicate voortzetting in de mond met een licht minerale "chalky" finish!
Gerookte zalm. Rissotto met gamba's.
Domaine du Bouchot
Loire / Frankrijk

.png?ts=1678194986)
De idealistische, enthousiaste wijnmakers Pascal en Rachelle Kerbiquet waren in 2009 de eerste biologische vignerons in het übertraditionele wijndorp Pouilly-sur-Loire. In 2018 zetten ze, samen met opvolger Antoine Gouffier, de stap naar biodynamisch. Inmiddels heeft Antoine de leiding helemaal overgenomen. Als kind van deze streek, geboren in het dorp, deed hij ruim tien jaar lang ervaring op bij wijnmakers over de hele wereld. Na twaalf jaar besloot hij, als een eigentijdse Odysseus, terug te keren naar huis. Domaine du Bouchot maakt een drietal pouilly fumés. De eigenheid van het terroir geeft alle wijnen een geconcentreerde persoonlijkheid en een ongelooflijke lengte in de mond. Deze bio-pionier produceert ‘minder maar beter’. Het prestigieuze La Revue du Vin de France noemt dit domaine in 2022 ‘ de ontdekking van het jaar’.
Lees meer


