Pecchenino
Barolo 2020 San Giuseppe
De Pecchenino-wijn dateert uit het einde van de jaren 1700 en is altijd al een familiebedrijf geweest, waarbij het bedrijf al generaties lang van vader op zoon werd overgedragen. Sinds het begin van de jaren 1970 telt het domein 25 hectare, waarvan 22 hectare zijn aangeplant in de gemeente van Dogliani en 3 in Montforte D'Alba. Het gebied van Dogliani is bijzonder geschikt voor de teelt van de druif Dolcetto. 70% van de wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant met Dolcetto, terwijl de rest beplant is met Barbera, Nebbiolo, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Monforte d'Alba is een van de belangrijkste gebieden voor de productie van Barolo, onder andere in San Giuseppe, waar de 'Le Coste' wijn wordt geproduceerd, en in Bussia, waar de 'Bussia Corsini wijn wordt geproduceerd. De filosofie van het domein is gericht op het produceren van hoge kwaliteitswijn en dankzij jarenlange ervaring zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen. De referentie van de Dogliani!
Licht kersenrood van kleur. In de neus gaat de wijn alle kanten op, van teer, tot rood fruit en wat rozenblad. Vrouwelijke stijl. Zacht en plezierig van smaak. Vooral ook frisheid en balans met wat aardse tonen en iets van leer. Tabak. Wordt snel rond van smaak!
Steak tartaar, patrijs, fazant. Gerechten gecombineerd met truffel en paddestoelen.
Reviews
The Wine Advocate 90/100
The Pecchenino 2020 Barolo San Giuseppe is an easy wine that is not particularly expressive in this vintage and shows standard aromas of dried fruit, cassis and iris root. I would recommend this bottle for near and medium-term drinking.