Café Sjiek x Vojacek Wijnen
Een iconisch horecabedrijf, wereldberoemd in Maastricht en verre omstreken: Café Sjiek. Eigenaar Robin Berben doet al sinds het allervroegste begin (Sjiek startte in 1982) zaken met Vojacek Wijnen, waar destijds Vojacek senior, aka Haary, aan het roer stond. “Onze bedrijven zijn al veertig jaar lang verbonden. We hebben allebei het grote geluk dat we écht leuk vinden wat we doen.”
Warme banden
De verbondenheid tussen Sjiek en Vojacek was en is innig. De band is warm en vriendschappelijk, vertelt Robin Berben. “In de jaren tachtig heb ik met senior de nodige wijnreizen gemaakt, naar Bourgogne natuurlijk, maar ook naar de Rhône, Bordeaux en Beaujolais. Als het gaat om wijnbeleving, dan is niets beter dan de wijn ter plekke ervaren. Een wijn gaat volop leven als je het wijnbedrijf bezoekt en met de wijnboer hebt gesproken. Toen ik net begon wist ik nét het verschil tussen chardonnay en sauvignon. Dat is inmiddels wel ontwikkeld. De informatievoorziening is natuurlijk ook enorm verbeterd. Vroeger kwam een leverancier op de zaak langs met een fotoklapper met etiketten. Tegenwoordig heb je binnen een paar clicks alle informatie bij de hand.”