Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de zoekopdracht Ga naar de hoofdnavigatie

Domaine de la Grosse Pierre

Beaujolais

Bekijk hier de selectie

Next level Beaujolais

We zijn in de Beaujolais, in Chiroubles om precies te zijn, één van de tien crus van de Beaujolais. Men noemt dit wel de cru die ‘het meest Beaujolais’ is van alle crus, met de typische fruitige en florale aroma’s. Toch heeft wijnmaakster Pauline Passot, oud-sommelier, hier ook haar eigen stempel gedrukt. Ze maakt wijnen in een meer moderne, terroir-gerichte stijl: fantastische chiroubles in vier verschillende cuvées. ‘Wijnen in de puurste uitdrukking van hun terroir’, zegt ze zelf. 

De hoge kwaliteit werd meteen opgepikt door de internationale vakpers: haar basiscuvée Grosse Pierre 2023 krijgt een fantastische 90/100 score in The Wine Advocate. Een nog hogere score krijgt de Lieu-dit Aux Craz 2023 (91/100 in the Wine Advocate en 17.5/20 Jancis Robinson).     

Pauline’s Chiroubles Aux Craz wordt gemaakt van 40 jaar oude stokken op 480 meter hoogte. Een uitstekende keuze voor liefhebbers van verfijnde, terroirgedreven Beaujolais-wijnen. Wordt zonder poespas, heel naturel gevinifieerd, gewoon 11 maanden in betonkuipen. De wijn barst dus van het smeuïg rood fruit – framboos, kers. De mineraliteit en de spanning zorgen voor een uitstekende balans en een doordrinkbare stijl. Lekker zeg.

Weekaanbieding t/m 05-06-2025


The full-bodied palate showcases sappy concentration, yet it remains lifted and refreshing, thanks to its bright acidity and lining of powdery, lithe tannins. It's well-developed on the mid-palate and tapers out slowly for a refined finish. This is a lovely wine
The Wine Advocate 91/100