Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Florane
Visan 2022 à Fleur Blanc

€ 12,95
/ € 77,70 (per doos van 6)

Domaine la Florane
Visan 2022 à Fleur Blanc

€ 12,95
/ € 77,70 (per doos van 6)
Domaine la Florane is het perfecte voorbeeld van de nieuwe generatie jonge wijnmakers zoals Adrien Fabre. Hij maakt optimaal gebruik van zijn terroir, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en hij maakt ronde wijnen met finesse waarbij de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft. Biologisch en biodynamisch werken is voor Adrien een must voor een levendige bodem en sterke wijnstokken. Druivenrassen zoals Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Syrah hebben allemaal hun eigen plek. De meeste percelen liggen op het zuiden en een gedeelte op het westen. Vanwege de hoogte (200 tot 400 meter) is er volop verkoeling, ook vanwege de Mistral, zodat alle wijnnen de juiste ‘fraîcheur’ hebben. Adrien maakt 1 zeer smakelijke wijn volledig zonder sulfiet: de 'Je ne souffre plus'.
A Fleur new style en met een facelift van de etiketten! Een wijn die een feestelijk, vrij en uitnodigend gevoel geeft maar ook enorm aan intensiteit gewonnen heeft. Lichtgeel van kleur. Aromatische en krachtige neus. Rijp. Gedroogd fruit. Duidelijke Rhône stijl. Rijpe aroma's versus frisheid zijn perfect in balans. Zachtrijpe aanzet in de mond. Krachtige maar elegante textuur en met steenachtige minerale franje. Lekkere spannende smaakjes. Vulling. Wijn gaat veel van zich laten zien en horen. Prachtige eetwijn!
Een stevige zuidfranse vissoep lijkt me ideaal, maar niet iets wat je elke dag even opzet. Gegrilde gamba's dan maar, of stukje tonijn met een antiboise zullen ook niet van schrik van de (terras)tafel afspringen.
€ 12,95
/ € 77,70 (per doos van 6)
Domein Domaine la Florane
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023- 2026
Serveertemperatuur 12°-14°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Marsanne, Grenache, Roussanne, Viognier, Bourboulenc,Clairette, Piquepoul
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine La Florane

Rhône Zuid / Frankrijk

We bevinden ons in het zuiden van de Rhône, in de dorpjes Visan (met Côtes du Rhône Villages-status) en Saint-Maurice. Het domein, ontstaan uit de samengevoegde wijngaarden van twee families, produceerde ruim twintig jaar voor de wijncoöperatie van Visan. Tot Adrien Fabre, zoon van François, toetrad tot het familiebedrijf. Samen met zijn vader bouwde hij in 2001 een eigen wijnkelder om zelf wijnen te gaan maken en opvoeden. Nu is Domaine la Florane exemplarisch voor de nieuwe stijl wijnmaken in de Rhône: jonge vigneron Adrien maakt optimaal gebruik van het terroir, werkt overtuigd biodynamisch, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en weet – op basis van ervaring en instinct – wijnen met finesse te maken waarin de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief