Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Robert Weil
Rheingau 2022 Riesling Kiedrich Klosterberg

€ 37,25
/ € 223,50 (per doos van 6)

Weingut Robert Weil
Rheingau 2022 Riesling Kiedrich Klosterberg

€ 37,25
/ € 223,50 (per doos van 6)
Wijngoed opgericht in 1875 door Dr. Robert Weil, die professor Duits was op de Sorbonne in Parijs. Eenmaal teruggekeerd in Kiedrich heeft hij met visie zijn wijngoed uitgebreid door er 2 lokale wijnbedrijven bij te kopen en enkele wijngaarden van de graaf Furstenberg! Topreferentie voor de Rheingau!!
Heldere gele kleur met lichtgroene schakering . Verfijnde neus met veel zacht wit fruit. Perzik, abrikoos, nectarine. Opvallende en aanwezige wijn. Toets amandel en stro. Eén van de drie topwijngaarden uit de Estate Weil. Compleet mondgevoel. Lekker vol en mineraal. Plezierige wijn en lekkere zuren. Exotisch en iets van steenvruchten in de afdronk. Lekker. Grote wijn met veel elegantie!
Aperitief. Sushi. Paling. Kreeft. Tarbot. Vispaté met dille-roomsaus. Parelhoen met Hollandse asperges.
€ 37,25
/ € 223,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Robert Weil
Land Duitsland
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2035
Serveertemperatuur 10 à 12 °C
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Weingut Robert Weil

Rheingau / Duitsland

Rheingau, land van de koninklijke rieslingdruif. Op de droge, stenige hellingen met zuidelijke zonexpositie van dit wijngebied stijgt de soort tot grote hoogten. De gebruikelijke lange rijpingsperiode van de druif wordt benut voor de vorming van de fijnste fruitzuren en sappigste aroma’s. Weingut Weil – in 1875 opgericht door Dr. Robert Weil, professor Duits op de Sorbonne in Parijs – bezit wijngaarden die behoren tot de mooiste percelen van de Rheingau: de Kiedrich Turmberg en de Kiedrich Gräfenberg. Ze staan aangeplant met uitsluitend rieslingdruiven. Hellingshoeken kunnen oplopen tot wel zestig procent, dus hier wordt met de hand geplukt. De selectie van de druiven is uiterst kritisch: er kunnen wel 17 verschillende plukmomenten zijn in de wijngaarden. Al die moeite is niet voor niets: de Weil-rieslings zijn droog, bronwaterfris en mineralig. De balans tussen de rieslingzuren en de natuurlijke restsuiker maakt de wijnen ongelofelijk spannend en aantrekkelijk.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief