Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Antoine Jobard
Meursault 1er Cru Poruzots 2021

€ 168,00
/ € 2.016,00 (per doos van 12)

Domaine Antoine Jobard
Meursault 1er Cru Poruzots 2021

€ 168,00
/ € 2.016,00 (per doos van 12)
Het familiedomein werd rond 1860 in Meursault opgericht. Met Antoine Jobard staat de 5e generatie momenteel aan het roer. Sinds hij in 2007 de teugels van zijn vader François heeft overgenomen heeft hij schijnbaar kleine maar belangrijke veranderingen doorgevoerd. Er zijn natuurlijk zaken onveranderd gebleven. Zoals zijn vader gelooft Antoine dat wijn in de wijngaard gemaakt wordt. In de kelders kun je eventueel nog een beetje finetunen, maar het karakter van de wijn is reeds bepaald. Antoine's wijnen ondergaan beide vergistingen (alleen eigen gisten) op vat (20% nieuw) en rijpen vervolgens op 20 - 23 maanden op 4 tot 5 jaar oude vaten. De wijnen van Jobard hebben daardoor een enorm bewaarpotentieel. Ze zijn klassiek, complex en voorzien van een behoorlijke dosis mineraliteit. Houtinvloeden zijn daarentegen subtiel te noemen. In hun jeugd zijn ze door hun stevige mineraliteit misschien niet altijd even benaderbaar, maar geduld wordt hier in zeer hoge mate beloond. De Meursaults zijn natuurlijk de sterren van het assortiment van Jobard, maar Amerika's bekendste wijnimporteur Kermit Lynch roemt met name zijn 'gewone' Bourgogne Blanc. 'Routinely one of the best to carry that appellation' volgens Lynch. En als je weet dat superster-collega's als Coche en Ravenneau Jobard altijd noemen als het over aanbevolen wijn uit de Bourgogne gaat, dan weet je genoeg. Dus inderdaad, beschikbaarheid is laag en prijzen zijn op niveau.
Briljante goudgele kleur met een lichtgroene schakering. Breed uitwaaierende neus met voornamelijk groen fruit en toast. Citrus. Krachtige en geconcentreerde smaak. Lekker mondgevoel. Zeer solide en goed in balans. Rijk. Intense en zeer opwekkende finale.
Schaaldieren 'à la nage', gebakken zeetong, noix de Saint-Jacques à la crème, Époisses
€ 168,00
/ € 2.016,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Antoine Jobard
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2032
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Antoine Jobard

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Wijnprofessionals over de hele wereld beschouwen dit als een van de allerbeste domeinen voor wit in de Côte de Beaune. Antoine Jobard is een jongen die de kneepjes van het vak leerde van zijn vader François. Na jaren zij aan zij te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Nu is hij een volwaardige, volledig gevormde wijnmaker die, net als Jobard senior, de wereld voorziet van topmeursaults . Hij veranderde de stijl van zn vader lichtjes: een paar subtiele wijzigingen tijdens het maakproces zorgen ervoor dat de wijnen toegankelijker en verfijnder zijn geworden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief