Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Edetària
Terra Alta 2020 Vinya d'Irto Red Vinyes Velles 1.5L

Magnum - 1.5 l
€ 39,25
/ € 117,75 (per doos van 3)

Edetària
Terra Alta 2020 Vinya d'Irto Red Vinyes Velles 1.5L

€ 39,25
/ € 117,75 (per doos van 3)
Wijngoed EdetAria is waarschijnlijk dé referentie in Terra Alta. Het domein bezit 38 hectare, waarvan 24 ha staan aangeplant met druivenrassen. Oude stokken, authentieke rassen en een uniek "terroir" zijn hier de ingrediënten voor wijnen met een sterke persoonlijkheid. Hier is respect voor terroir en natuur! De wijnen komen uit de gemeente Gandesa, afkomstig uit de vallei die ligt tussen de bergen van Els Ports, Pandols en Cavalls. De naam EdetAria weerspiegelt de naam van de vroegere handelsroute (naar de binnenlanden), die midden door hun wijngaarden liep, tussen Zaragoza en Tortosa!
Zuiver roodpaars van kleur. Kersenrode impressie. Oogt mooi in het glas. Grenache op het thuis honk. Voelt zich goed thuis in dit mediterraan klimaat. Rijk in aroma. Sappig. Juicy. Rood fruit. Kersen. Bessen. Licht kruidig. Slijpsel. Aantrekkelijke en ronde aanzet in de mond. Bak fruit. Crèmig. Zacht mondgevoel. Subtiel licht kruidig. Delicate wijn. Smaakjes zitten op de plek. Tannines zijn zacht en rijp. Onberispelijke X factor Grenache! Wijn met veel elegantie en finesse.
Charcuterie. Geroosterd rood vlees. Lamskoteletten met knoflook. Gegrilde kwartel. Eend met cepes en zwarte olijven. Entrecote met mosterdsaus. Zachte en milde kazen.
€ 39,25
/ € 117,75 (per doos van 3)
Domein Edetària
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022-2027
Serveertemperatuur 15-17°C
Druif 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Carignan
Inhoud 1.5 L
Alcohol 14,5%

Bodegas Edetària

Catalonië / Spanje

Vinya d'Irto is een van de nieuwe projecten van Bodegas Edetària, een moderne winery op zo’n slordige veertig kilometer ten zuiden van Priorat. Driving force van dit wijnhuis is Joan Angel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was en grootvader oenoloog. Puur wijnmaak-dna dus. In 2003 startte hij een state-of-the-art wijnbedrijf in zijn geboorteplaats Gandesa, nadat hij jarenlang ervaring had opgedaan als bio-ingenieur bij verschillende wijnproducenten binnen en buiten Spanje. De sterren staan in Terra Alta gunstig voor de productie van topwijnen: een warm, zonnig klimaat, hooggelegen wijngaarden die de wijnen frisheid verschaffen en een innovatieve wijncultuur die mooie tradities verbindt met nieuwe technologieën en inzichten. De variatie in bodemtypes zorgt voor eigenheid: elke wijn is een personality, met optimale expressie van druif en terroir. Samen vormen ze een prachtige range Terra Alta-wijnen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief