Racines Wines
Sanford & Benedict Pinot Noir 2019
Racines Wines is een bijzonder project van drie Franse topproducenten – Étienne de Montille, Brian Sieve en Rodolphe Péters – die in het koele klimaat van Californië's Santa Rita Hills hun liefde voor terroir en vakmanschap samenbrengen. Hun wijnen combineren de finesse van Bourgogne en Champagne met de levendigheid van de Nieuwe Wereld. De pinot noirs van Racines zijn gelaagd, kruidig en hebben body. Dankzij technieken als whole-cluster fermentation en pigéage krijgen ze extra diepgang en karakter én ze kunnen prachtig rijpen. De chardonnays zijn strak, fris en mineraal. Ze worden geteeld op oude zeebodems, wat zorgt voor een prachtige spanning en helderheid. Je proeft zowel het Californische terroir als de klassieke Bourgondische stijl. Kortom: de wijnen van Racines zijn stijlvol, levendig en vol persoonlijkheid. Ze laten perfect zien wat er gebeurt als traditie en avontuur elkaar ontmoeten in een fles.
De Sanford & Benedict-wijngaard geldt als het allerbeste terroir voor pinot noir in de Sta. Rita Hills. Deze wijn is gemaakt van drie percelen binnen de wijngaard, waaronder een deel met stokken op eigen wortel uit 1971. De wijn toont doordringende, opwekkende florale aroma’s, aangevuld met wierook, leer en rooktonen. In de mond een gulheid aan fruit, maar – door de vinificatie van hele trossen –ook hartige randjes. Je proeft basalt, tijm en wilde sumak rond een kern van blauwe en rode vruchten. Kruidnagel, steranijs en een hint van kaneelachtige kassiaschors begeleiden deze wijn tot diep in de afdronk — die minutenlang blijft hangen.
Eend met sinaasappel en venkel. Gegrilde lamsrack met rozemarijn en knoflook. Geroosterde kwartel met truffelolie. Pasta met truffel en een romige wildzwijnragù. Gegrilde tonijnsteak met sojasaus en wasabi-crème. Crespelle (Italiaanse crêpes) met ricotta, spinazie en een vleugje citroen. Gerijpte geitenkaas met honing en walnoten.