Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Antoine Jobard
Pommard 2020

€ 65,00
/ € 390,00 (per doos van 6)

Domaine Antoine Jobard
Pommard 2020

€ 65,00
/ € 390,00 (per doos van 6)
Wijnprofessionals over de hele wereld beschouwen dit als een van de allerbeste domeinen voor wit in de Côte de Beaune. Antoine Jobard is een jongen die de kneepjes van het vak leerde van zijn vader François. Na jaren zij aan zij te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Nu is hij een volwaardige, volledig gevormde Bourgogne-wijnmaker die, net als Jobard senior, de wereld voorziet van topmeursaults. Hij veranderde de stijl van z’n vader lichtjes: een paar subtiele wijzigingen tijdens het maakproces zorgen ervoor dat de wijnen toegankelijker en verfijnder zijn geworden. Verwacht geen grote, brede eikige meursaults zo geel als Franse koplampen, dit is strak, mineraal, complex en verfijnd. Met het overgaan van de ene generatie op de andere zijn de wijnen alleen maar nóg beter geworden.
Ris de Veau met truffeljus. Kalfswang in Pinot Noir saus. Iberico varken aan de rotisserie. Gebraden côte de boeuf. Rijpe roodschimmels.
Reviews
90/100 James Suckling

A cuvée dominated by climat Petit Noizons, Jobard's 2020 Pommard exhibits notes of dark berries, plums, spices and petals, followed by a medium to full-bodied, more muscular and structured palate than his Beaune and Volnay wines.

 

Reviews
The Wine Advocate 90+/100

A cuvée dominated by climat Petit Noizons, Jobard's 2020 Pommard Village exhibits notes of dark berries, plums, spices and petals, followed by a medium to full-bodied, more muscular and structured palate than his Beaune and Volnay wines.

€ 65,00
/ € 390,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Antoine Jobard
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Antoine Jobard

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Wijnprofessionals over de hele wereld beschouwen dit als een van de allerbeste domeinen voor wit in de Côte de Beaune. Antoine Jobard is een jongen die de kneepjes van het vak leerde van zijn vader François. Na jaren zij aan zij te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Nu is hij een volwaardige, volledig gevormde wijnmaker die, net als Jobard senior, de wereld voorziet van topmeursaults . Hij veranderde de stijl van zn vader lichtjes: een paar subtiele wijzigingen tijdens het maakproces zorgen ervoor dat de wijnen toegankelijker en verfijnder zijn geworden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief