Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Amboise 2018 Mont Luma

€ 23,50
/ € 141,00 (per doos van 6)

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Amboise 2018 Mont Luma

€ 23,50
/ € 141,00 (per doos van 6)
Touraine: de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert het familiewijngoed (60 hectare), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur en stijl: zuiver en precies, maar niet zo strak en vinnig, maar wat rijper.
Geconcentreerd zwart/rood. In de neus puur en verfijnd met expressief zwart fruit van pruimen, cassis en zwarte olijven. De aanzet is weelderig en traag. Met heel veel frisheid, mineraliteit van de klei-kalksteenbodems. De tannines zijn prachtig en fijn. De afdronk is intens fruitig.
Paté van gevogelte en lever. Konijnrugfilet met linzen uit de Puy . Varkenspoot. Bloedworst. Gegrild rundvlees met uien. Gebraiseerde eend met kleine erwten
€ 23,50
/ € 141,00 (per doos van 6)
Domein Bonnigal-Bodet Vignerons
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2022 - 2033
Serveertemperatuur 12-14°C
Druif Malbec
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine Bonnigal Bodet

Loire / Frankrijk

Touraine, de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert zijn familiewijngoed (60 hectare groot), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur: zuiver en precies, maar niet strak en vinnig, juist een wat rijpere stijl.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief