Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Grosbois
Chinon 2017 Montet

€ 36,00

Domaine Grosbois
Chinon 2017 Montet

€ 36,00
Gelegen op de rechteroever van de Vienne-vallei, tussen Tours en Saumur, strekt Domaine Grosbois - een voormalige versterkte boerderij uit de 15e eeuw - zich uit over twintig hectare wijngaard. De meeste van de 19 percelen waaruit het domaine bestaat, liggen in een zogenoemde 'grand clos' (afgebakend perceel), dat in de jaren zestig werd verwoest. De huidige eigenaren van Grosbois, Nicolas en Sylvain, hebben de reconstructie van deze historische clos op de zanderige hellingen van Chinon (gemeente Panzoult), opgestart. Dit is cabernet franc-land. Deze frisse, intens-fruitige druif zwaait de scepter op de verschillende terroirs van zand, klei en kalksteen. De wijnen van Grosbois tonen de finesse en subtiliteit die cabernet franc kan hebben in handen van de juiste wijnmaker. Het koele Loire-klimaat benadrukt de typische aroma's van kersen en framboos, de bodem laat z'n sporen na met vleugen mineraliteit. De Grosbois-wijnen zijn fluweelzacht, maar tegelijkertijd levendig en gegrond. Het beste van de regio komt erin naar boven.
Uit de oostflank van het dorp, voornamelijk kalk met rolkeien. Deze wijn heeft 12 maanden hout gehad, de enige uitzondering in zijn collectie. donker kersenrood van kleur. Zeer verfijnde delicate neus. Je ruikt maar heel lichtjes het hout. Mineraliteit. Veel Oosterse kruiden. Laurier. Voldoende fraicheur. Oh oh oh.. wat een smaak. Lekker mondvullend. Goede spanningsboog en complexiteit. Goed bewaarpotentieel, want dit kan over de 20 jaar. Voor de echte fans van Chinon! Coup de Coeur RVF!
Paté van gevogelte en lever. Lamsmuis met olijventapenade. Konijn met pruimen of mosterdsaus. Varkenspoot. Bloedworst. Gegrild rundvlees met uien. Gebraiseerde eend met kleine erwten
€ 36,00
Domein Domaine Grosbois
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2017
Bewaartermijnen 2023 - 2035+
Serveertemperatuur 14 à 16°C (decanteren wordt aangeraden)
Druif Cabernet Franc
Inhoud 0.75 L

Domaine Grosbois

Loire / Frankrijk

Gelegen op de rechteroever van de Vienne-vallei, tussen Tours en Saumur, strekt Domaine Grosbois − een voormalige versterkte boerderij uit de 15e eeuw − zich uit over twintig hectare wijngaard. De meeste van de 19 percelen waaruit het domaine bestaat, liggen in een zogenoemde 'grand clos' (afgebakend perceel), dat in de jaren zestig werd verwoest. De huidige eigenaren van Grosbois, Nicolas en Sylvain, hebben de reconstructie van deze historische clos op de zanderige hellingen van Chinon (gemeente Panzoult), opgestart. Dit is cabernet franc-land. Deze frisse, intens-fruitige druif zwaait de scepter op de verschillende terroirs van zand, klei en kalksteen. De wijnen van Grosbois tonen de finesse en subtiliteit die cabernet franc kan hebben in handen van de juiste wijnmaker. Het koele Loire-klimaat benadrukt de typische aroma's van kersen en framboos, de bodem laat z'n sporen na met vleugen mineraliteit. De Grosbois-wijnen zijn fluweelzacht, maar tegelijkertijd levendig en gegrond. Het beste van de regio komt erin naar boven.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief