Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2016 Etienne Henri

€ 45,00
/ € 270,00 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2016 Etienne Henri

€ 45,00
/ € 270,00 (per doos van 6)
Deze wijn is vernoemd naar Etienne Bourgeois, de eerste wijnmaker in Sancerre die met nieuw hout werkte. Het fruit komt van 50 jaar oude stokken van een silex bodem. De gisting vindt dus plaats op nieuw hout met een opvoeding op de lies gedurende 12 maanden.
Goudgele kleur met een lichtgroene schakering. Rijpe fruit aroma's, spicy met een lichte vanilletoets. Goede integratie van hout, druiven en terroir. Rijke en excellente wijn met veel smaak. Verfijnde houtinvloeden. Voor de echte liefhebbers/kenners van Sauvignon. Zeer goed! Decanteren de eerste jaren is aanbevolen!
Bresse kip met zwarte truffel. Grote garnalen met een kerriesaus. Gegrilde verse tonijn. Oosterse keuken. Oudere/hardere geitenkazen.
€ 45,00
/ € 270,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2016
Bewaartermijn 2022 - 2030
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief