Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2018 d'Antan

€ 45,25
/ € 271,50 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2018 d'Antan

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Sancerre 2020 d'Antan
Bourgeois is een familienaam geworden die synoniem is voor Sancerre. Tegenwoordig beheert een volgende generatie - Arnaud, Lionel en Jean-Christophe Bourgeois - de wijngaarden en het domein. Een familie die eensgezind samenwerkt en haar levendigheid tot uitdrukking brengt in haar wijnen: “Wijnmaker zijn in Sancerre, dat is het delen van momenten waarop de hellingen soms door de wind worden gegeseld en op andere momenten in het zonlicht baden, en het vertellen van die momenten door middel van wijn,” aldus de Bourgeois.
Heldere kleur, met schitterende reflecties. Heel harmonieus met veel mineralen, goede balans tussen geconfijt fruit (mango)en kruiden (citroenmelisse). Prima Sauvignon-expressie, enorme lengte.
Reviews
The Wine Advocate 93/100

the 2018 Sancerre d'Antan offers a deep, rich and concentrated yet pure and flinty bouquet with characteristic sur-lie aromas and a bouquet that is pretty reminiscent of a fine Burgundy. Based on up to 80+-year-old, very low-yielding vines and aged in used barrels (including two rackings), this is a full-bodied, rich and juicy Sancerre with textural salinity and a long, intense and mouth-filling finish. This is a rich and intense yet also refined and vital 2018 and one of the exciting wines of the vintage. Bottled without fining or filtration.

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Sancerre 2020 d'Antan
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2022-2027+
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief