Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Pellé
Menetou Salon 2021 Blanchais

€ 24,25
/ € 291,00 (per doos van 12)

Domaine Pellé
Menetou Salon 2021 Blanchais

€ 24,25
/ € 291,00 (per doos van 12)
Wijnhuis Pellé (vier generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen, die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. Huidige vigneron Paul-Henry Pellé groeit op in Morogues - net als zijn overgrootvader, grootvader en vader - en kiest, net als zij, voor het beroep van wijnmaker. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd en bestendigd, tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Zijn doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salon wijnen worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.
Een perceel van 2,7 hectare dat als eerste afzonderlijk werd gevinifieerd. De bodem is vergelijkbaar met Chablis en bestaat uit klei, kalksteen met 20% vuursteen. De oude stokken (1966) geven kracht en lengte zowel in de neus als in de mond. complex boeket van citroen, roze grapefruit, een vleugje kruisbes. Kalkachtig, maar toch rijp. Super aanzet met heerlijke zuren. Mineraal gedreven, met grip en een lange, levendige en complexe afdronk Staat heel dicht bij 't terroir. Je proeft dat deze wijn heel puur is en bewaarpotentieel heeft. Wat een schoonheid.
Pasta met scampi en limoenzest, krabsalade en gerechten met kreeft
Reviews
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE 93/100

(Coupe de coeur)  Une belle définition de sauvignon septentrional

€ 24,25
/ € 291,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Pellé
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2022-2028
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Pellé

Loire / Frankrijk

Het wijnhuis Pellé (vierde generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. De huidige vigneron – Paul-Henry Pellé – groeide op in Morogues, net als zijn overgrootvader, grootvader en vader. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Het doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salons worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief