Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Rollin Père et fils
Pernand Vergelesses 1er Cru Ile des Vergelesses 2019 Rouge

€ 48,50
/ € 291,00 (per doos van 6)

Domaine Rollin Père et fils
Pernand Vergelesses 1er Cru Ile des Vergelesses 2019 Rouge

€ 48,50
/ € 291,00 (per doos van 6)
Domaine Rollin gaat recent over naar de 4e generatie. Met hulp van de diversiteit in "terroir" produceert dit wijnhuis 14 verschillende appelaties verdeeld over 14 hectare. Hier is heel veel respect voor evenwicht in de natuur om uiteindelijk topwijn te kunnen produceren. Sinds 2015 TerraVitis gecertificeerd. We hebben hier te maken met een topdomein voor de appelatie, een verborgen schat, nog een beetje onder de radar verscholen, maar o o wat is dit goed! Door nationale en internationale pers al zeer breed onderschreven.
Geconcentreerde rode kleur met paarse schakering. In de neus geurt deze wijn naar heerlijk vers rood fruit, vooral kers. Iets van aardse nuances met wat bosgrond. Elegant en rijp palet met goed geïntegreerde tannines. Ile des Vergelesses is een goede bewaarwijn met structuur, lengte en finesse. Het plezierige karakter en de uitnodigende smaak zullen de komende jaren op fles nog meer verfijnen. Topwijn voor de appellatie.
Lamskoteletten, gegrilde entrecôte, konijn met mosterdsaus, kalfsworstjes, runderkotelet met rode wijnsaus. Of kalfsvlees met paddestoelen.
€ 48,50
/ € 291,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Rollin Père et fils
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2022 - 2028+
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Rollin

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Domaine Rollin Père et fils is een echt Bourgondisch familiewijnhuis dat Rémi en Agnès Rollin (derde generatie) samen met zoon Simon en schoondochter Caroline runnen. Het domaine, gevestigd in Pernand-Vergelesses is eigenaar van 14 hectare wijngaarden in vijf verschillende gemeenten van de Côte de Beaune en voert een indrukwekkende portfolio van zes cuvées wit (van Bourgogne Aligoté tot en met grand cru Corton-Charlemagne) en acht rode cuvées waaronder drie premier crus Pernand-Vergelesses. Volgens de Rollins is het onmogelijk om grote wijnen te maken zonder mooie druiven. Daarom is het essentieel om zo schoon en natuurlijk mogelijk te werken. Het bedrijf is sinds 2015 Terra Vitis-gecertificeerd, wat inhoudt dat met groot respect voor flora en fauna, voor de integriteit van bodem en wijnstok en voor de mensen die er werken, wordt geproduceerd.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief