Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Valentin Zusslin
Alsace 2019 Gewurztraminer Bollenberg

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)

Domaine Valentin Zusslin
Alsace 2019 Gewurztraminer Bollenberg

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Eén van de grootste namen van de Elzas: Zusslin is een wijnhuis dat nauwelijks introductie nodig heeft. Zus en broer Marie en Jean-Paul Zusslin (13e generatie maar liefst) leiden het familiebedrijf. Al in 1997 nam hun vader Jean-Marie het initiatief om over te gaan op biodynamische wijnbouw en dat was écht vooruitstrevend destijds. Een moedig besluit dat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg had. Het domein is tegenwoordig een schoolvoorbeeld van dynamische wijnbouw.
Gewurztraminer, sec/demi-sec, van een top terroir Bollenberg. Bleekgele kleur met gouden reflectie. Ongelooflijke kwaliteit en elegantie in de neus.Roosjes. Lychee. Complexe smaak in de mond, sinaasappel confiture, komijn, roosjes, honing. Zoet is aanwezig maar wordt opgevangen door prachtige zuur en frisheid. Steeds weer nieuwe smaakjes, kaneel, kweepeer. Wat een zuiver en prachtig exemplaar.
Aziatische en Afrikaanse keuken. Kruidige en pittige gerechten. Foie gras. Sterke kazen, blauwader Roquefort. Munster of een taartje van warme Munster. Desserts…
€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Valentin Zusslin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2022-2027+
Serveertemperatuur 12°-14°C
Druif Gewurztraminer
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14.5%

Domaine Valentin Zusslin

Elzas / Frankrijk

Eén van de grootste namen van de Elzas: Zusslin is een wijnhuis dat nauwelijks introductie nodig heeft. Zus en broer Marie en Jean-Paul Zusslin (13e generatie maar liefst) leiden het familiebedrijf. Al in 1997 nam hun vader Jean-Marie het initiatief om over te gaan op biodynamische wijnbouw en dat was écht vooruitstrevend destijds. Een moedig besluit dat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg had. Het domein is tegenwoordig een schoolvoorbeeld van dynamische wijnbouw. De zestien hectare in het zuidelijke deel van de Elzas, in Orschwir (onder Colmar) zorgt voor een kleine productie van exclusieve wijnen. De Zusslin-stijl kenmerkt zich door een opmerkelijke helderheid, intensiteit, finesse en elegantie. Robert Parker noemt hun pinot noirs ‘mindblowing’. De witte wijnen zijn al net zo geweldig.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief