Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Valentin Zusslin
Alsace 2020 Pinot Blanc

€ 17,75
/ € 106,50 (per doos van 6)

Domaine Valentin Zusslin
Alsace 2020 Pinot Blanc

€ 17,75
/ € 106,50 (per doos van 6)
Eén van de grootste namen van de Elzas: Zusslin is een wijnhuis dat nauwelijks introductie nodig heeft. Zus en broer Marie en Jean-Paul Zusslin (13e generatie maar liefst) leiden het familiebedrijf. Al in 1997 nam hun vader Jean-Marie het initiatief om over te gaan op biodynamische wijnbouw en dat was écht vooruitstrevend destijds. Een moedig besluit dat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg had. Het domein is tegenwoordig een schoolvoorbeeld van dynamische wijnbouw.
Kopergele kleur. In de neus aangename aroma's van vers en rijp fruit. Perzik. Nectarine. Florale toets. Kruidige geur van de 12 maanden opvoeding op houten foeders. Heerlijke aanzet. Best elegant met rijpe steenvruchten, honing appel. Tikje boers. Plezierig glas wijn in de mond. Intelligente, gastronomische wijn.
Aperitief, visterrine, charcuterie. Quiche. Asperges. Baeckaoffa. Licht gevogelte. Kazen (Cantal, Laguiole).
€ 17,75
/ € 106,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Valentin Zusslin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022-2024
Serveertemperatuur 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Valentin Zusslin

Elzas / Frankrijk

Eén van de grootste namen van de Elzas: Zusslin is een wijnhuis dat nauwelijks introductie nodig heeft. Zus en broer Marie en Jean-Paul Zusslin (13e generatie maar liefst) leiden het familiebedrijf. Al in 1997 nam hun vader Jean-Marie het initiatief om over te gaan op biodynamische wijnbouw en dat was écht vooruitstrevend destijds. Een moedig besluit dat een enorme kwaliteitsverbetering tot gevolg had. Het domein is tegenwoordig een schoolvoorbeeld van dynamische wijnbouw. De zestien hectare in het zuidelijke deel van de Elzas, in Orschwir (onder Colmar) zorgt voor een kleine productie van exclusieve wijnen. De Zusslin-stijl kenmerkt zich door een opmerkelijke helderheid, intensiteit, finesse en elegantie. Robert Parker noemt hun pinot noirs ‘mindblowing’. De witte wijnen zijn al net zo geweldig.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief