Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Châteauneuf du Pape 2021 Blanc Chapelle

€ 40,75
/ € 244,50 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Châteauneuf du Pape 2021 Blanc Chapelle

€ 40,75
/ € 244,50 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Châteauneuf du Pape (Courthezon). Afkomstig van zand- en kleigronden met rolkeien uit Les Bedines, Chapouin, Pignan en Guigrasse. 25-80 jaar oude stokken. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Uit de Lieux dits Pignan en St Georges. Kleine wijngaarden met zand en rolkeien. Licht goudgeel met zilveren schijnsel.Briljant en helder. Heerlijke aroma's in de neus met peer, anijs en iets van verschillende witte bloemen. Hele pure expressie met een intense mineraliteit en de aanwezigheid van een klein vetje. Harmonieus en met een lange luchtige finale.
Bouillabaisse. Scrambled eggs met truffel. Coquilles met citroengras.
Reviews
Jancis Robinson 16+

Tasted blind. Attractive nose, peach and honey with good acidity on the palate. Lots of energy here and a long, textured finish. A greengage plum note with layered finish and fresh acidity. (AC)

€ 40,75
/ € 244,50 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2028+ (Eerste 3 jaar op fruit, daarna meer ontwikkelings aroma's met honing)
Serveertemperatuur 13-14°C
Druif 100% Clairette Rose
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief