Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Champagne Xavier Leconte
Champagne Coeur D'Histoire brut

€ 37,75
/ € 226,50 (per doos van 6)

Champagne Xavier Leconte
Champagne Coeur D'Histoire brut

€ 37,75
/ € 226,50 (per doos van 6)
Het wijngaard areaal bestaat uit een veertigtal kleine percelen verspreid over de dorpen Troissy, Dormans, Mareuil-le-port, Vandières en Aÿ. Alexis zorgt bijzonder goed voor zijn wijngaarden en haar wijnen, aangezien hij zijn werk baseert op de natuurlijke cyclus van de aarde in de wijngaarden, kelders en tijdens het maken van de wijn. Hij luistert en houdt rekening met de overtuigingen van zijn voorouders, met als voornaamste doel het produceren van kwaliteitswijnen in overeenstemming met de huisstijl.
"Cuvée historique" van het wijngoed met als middelpunt het druivenras Pinot Meunier! Uit Troissy en Dormans en gevinfieerd op staal. 50% wijn van het oogstjaar en 50% vin de reserve opgevoed op eikenhouten vaten. Geel van kleur met gouden schittering. Fijne mousse. In de neus ontdekken we heerlijk geurend fruit met iets van witte perzik, abrikoos en peer. Heel lichte nuance van witte bloemen maar ook iets van blauw Pinot fruit. Sappige en fruitige aanzet in de mond met voornamelijk pitvruchten als abrikoos en mirabelle. Vineus, fruitig en krokant. Heerlijk als aperitief en het begeleiden van cocktails.
Aperitief. Cocktails.
Reviews
De Grote Hamersma 9-/10

Champagne met een geschiedenis. Van een familie bovendien die hart heeft voor champagne. Xavier is de vijfde generatie die er doende is, hij bovendien sinds 1980 al. Weet dus prima de weg inmiddels tussen de veertig percelen die in bezit zijn. Leuk in dit geval: pure pinot meunier. Die tref je niet veel. En met zo'n prijskaartje al helemaal niet. Gul geel fruit (abrikoos-peer-perzik), fijn rokerig, sappige bitters. amandeltjes en fijne zuren. Koopje. 

€ 37,75
/ € 226,50 (per doos van 6)
Domein Champagne Xavier Leconte
Land Frankrijk
Kleur Wit
Bewaartermijn drinken binnen 2-4 jaar!
Serveertemperatuur 8-10°C
Druif Pinot Meunier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief